Perioada 10 septembrie – 14 noiembrie solicită încetinire și analiză minuțioasă a tuturor planurilor cu privire la noile relații, carieră și călătorii lungi! În acest interval de timp planeta Marte, – în astrologie este asociată cu acțiunea, inițiativa, activitatea, entuziasmul, determinarea, energia sexuală, realizarea dorințelor, apărarea drepturilor proprii și progresul afacerilor – se va mișca în direcție retrogradă și va frâna multe lucruri. Mai multe informații la acest subiect, ne oferă astrologul Sergiu Iordachi.

Faza retrogradă a lui Marte poate reduce motivația și deteriora performanțele.

Posibil că nu veți dori să începeți proiecte noi sau să investiți integral în cele existente. Această perioadă va fi marcată de o încetinire a muncii, negocieri dificile și dificultăți de comunicare cu partenerii. Cel mai bine în acest moment este să vă întoarceți la lucruri neterminate, amânate și să le aduceți la rezultatul final.

În această perioadă nu este recomandabil începerea unei noi afaceri, angajarea în activități riscante legate de afaceri, introducerea oricăror inovații în activități, încheierea de tranzacții, întocmirea de noi proiecte, deoarece atunci când Marte va reveni la mersul direct, tot ceea ce este nou făcut în faza retrogradă poate fi blocat, oprit sau permanent revizuit și returnat pentru îmbunătățire, sau eforturile dvs. nu vor aduce rezultatul pe care îl așteptați. Dar este un moment potrivit pentru a face schimbări semnificative în activitățile dvs. Veți putea să evidențiați principalul lucru, să vă concentrați asupra acestuia și să găsiți avantaje serioase în această situație.

În ceea ce privește schimbarea locului de muncă, în acest răstimp, cel mai adesea noul loc de muncă se dovedește a fi temporar, și, în cazul în care astfel de job vi se potrivește, puteți  începe pe deplin să îndepliniți sarcinile.

Această perioadă este foarte reușită pentru a fi în formă, pentru a reveni la sala de sport, a relua alergarea, yoga sau dansul. La rândul lor, sportivilor profesioniști le va fi mai dificil să obțină rezultate în acest timp, va fi necesar să depună mult mai mult efort pentru a-și menține titlul și statutul.

Pe Marte retrograd, majoritatea dintre noi pot deveni extrem de iritabili, foarte emoționanți, ceea ce poate provoca conflicte, dispute și alte situații neplăcute. Manifestați cumpătare atunci când aveți de-a face cu oameni. Încercați să nu intrați în conflict cu nimeni, nu vă impuneți părerea și nu manipulați. Nu este recomandabil să depuneți o cerere sau să inițiați un proces de judecată, arbitraj, nu contractați împrumuturi pe termen lung și nu întocmiți orice obligații de creanță.

Fiți extrem de atenți atunci când conduceți un autovehicul!

Marte retrograd este periculos în așa moment, deoarece crește numărul de accidente pe drumuri, ciocniri ale șoferilor, iar pietonii se pot comporta extrem de ilogic. De asemenea, fiți deosebit de atenți la manipularea focului și a obiectelor ascuțite, pentru că probabilitatea de rănire este mai mare ca niciodată.

În timpul mișcării retrograde a lui Marte nu este recomandabilă cumpărarea sau vânzarea unei case, începerea unei reparații sau construcții, precum și instalarea de șeminee, saune, băi. Nu este de dorit să achiziționați automobile, dispozitive mecanice, mașini de lucru, echipamente de producție, tehnică, unelte de lucru, obiecte de tăiere, străpuns, arme. De asemnea, nu este recomandat, dacă nu este urgent, să planificați operații chirurgicale în acest moment, precum și manipulări terapeutice dureroase.

Marte retrograd poate afecta și viața sexuală, astfel încât să experimentați o lipsă totală de dorință sexuală. Nu vă luptați cu asta, mai degrabă dedicați acest timp oricărei distracții romantice: un film bun, vin și o conversație din inimă vă pot salva relația în această perioadă, chiar și cu o lipsă temporară de sex. De asemenea, nu amânați să aveți grijă de dvs. Concentrați-vă pe meditație, pe conversații intime îndelungate cu prietenii și familia. Eliberați-vă de orice vă stă în cale pentru a începe din nou o viață mai fericită.

Până la mijlocul lunii octombrie Marte va fi în careu cu Saturn.

Aspectul generează o luptă împotriva constrângerilor suplimentare, care împiedică progresul. Deoarece Marte este retrograd în semnul Berbecului, acesta aduce mai multă impulsivitate și explozii ocazionale de energie, care nu vor produce rezultate concrete. Va trebui să lucrăm din greu, să avem răbdare și diplomație, pentru a identifica și soluționa orice problemă profund înrădăcinată care împiedică mișcarea înainte. Acest eveniment astrologic dificil poate contribui și la îmbunătățirea stimei de sine. În cele din urmă, vom avea timp să aruncăm o privire mai atentă asupra propriilor succese și să înțelegem că munca noastră are într-adevăr o valoare reală.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog