Primul pas și cel mai important pentru a avea un ten îngrijit și strălucitor este să ne dăm seama ce tip de ten avem, astfel vom ști și cum să îl îngrijim corect. Astăzi vorbim despre tenul mixt și îngrijirea acestuia, pas cu pas, etapă după etapă. 

Tenul mixt are nevoie de o atenție specială deoarece zonele uscate necesită îngrijire, în timp ce zonele grase necesită curățare pentru evitarea apariției acneei.

Vezi care sunt câțiva pași pentru îngrijirea tenului mixt

Curățarea zilnică a tenului

Folosește un demachiant blând pentru îndepărtarea impurităților. Demachiantul nu trebuie să îți irite piele, chiar dacă o curăță în profunzime. Apa micelară Efect Detox de la Viorica Cosmetic pe bază de spirulină și castravete este perfectă pentru înlăturarea sebumului și în același timp pentru hidratare.

Apă micelară Efect Detox – Viorica.md

Nu uita de zonele uscate ale tenului mixt 

Zonele uscate ale feței necesita hidratare pentru prevenirea formării ridurilor.

Folosiți o cremă hidratantă pe părțile uscate ale tenului, iar pe zona T aplicați o cremă fără ulei. Pentru zi aplică crema hidratantă de la Antos, indicată pentru toate tipurile de piele și ca bază de machiaj. Asigură o hidratare perfectă a tenului, lăsând pielea suplă și luminoasă.

    Cremă hidratantă – Antos.md 

Răsfață-ți tenul mixt cu o mască 

Orice tip de ten merită să fie tratat cu o mască pentru revigorarea. Pentru pielea mixtă îți recomandăm masca alginată de reîntinerire cu spirulină şi algovert® de la Relaxa Aromtherapy ce întinereşte pielea datorită proprietăţilor antioxidante al componentelor sale și diminuează efectul nociv al agresiunilor exterioare şi efectul timpului asupra pielii.

Masca cu Spirulină și Algovert® – Relaxa.md

Exfolierea este sfântă 

Ca oricare alt tip de ten și cel mixt are nevoie de exfoliere. Totuși ai grijă la alegerea produsului optează pentru ceva ce nu irită și este gentil cu piele. O recomandare de la noi este gelul exfoliant de la Bioderma.

Cocktail de vitamine și minerale 

Dacă ești trecută de 30 de ani este bine ca deja să folosești produse antirid. Pentru tenul mixt îți recomandăm un ser ce nu va încărca tenul. Serul de faţă anti-îmbătrânire cu aloe de la Equilibra®(ALOE siero viso antiaging Equilibra®) poate funcționa perfect deoarece este un ser mătăsos, nu gras, care se absoarbe uşor şi care netezeşte şi luminează pielea.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru acoperire optează pentru un fond de ten fluid și pentru ten sensibil 

Fondul de ten de la Ivatherm Ivapur Joviale este recomandat pentru toate tipurile de ten. Acesta corectează imperfecţiunile reliefului şi coloritului pielii.

Ai grijă de tenul tău și el va străluci de fericire!