Mai mereu suntem în căutarea unei rețete din bucătărie internațională. Astăzi mergem, imaginar desigur, tocmai în Mexic pentru a vedea cum se gătește delicioasa quesadilla de pui și brânză.

Ingredientele sunt simple și accesibile în magazinele de la noi. De ce ingrediente ai nevoie?

Ingrediente:
2 bucăți de piept de pui
2 clătite cu făină de persoană
1 ceapă
150 de grame de ciuperci
1 ardei gras
100 gr brânză cheddar
350 de grame de guacamole
Ulei de măsline
Piper negru

Mod de preparare:
1. Curățați ceapa, spălați-o bine ca să nu ne lămurească atât de mult ochii și tăiați-o în felii foarte subțiri. Spălam bine ciupercile, ca sa elibereze tot pământul, și le tăiem pătrate. Tăiați ardeiul gras pe lungime fâșii și apoi în bucăți mai mici.
2. Punem pe foc o tigaie, cu un jet bun de ulei si prajim tot ce am tocat. Întindem putina sare, amestecam si lăsăm ingredientele sa fiarba bine in ulei.
3. Tăiem pieptul de pui bucati si când vedem ca legumele incep sa se rumeneasca, le adaugam amestecand totul sa fie bine intins. Setați puterea de foc la jumătate, astfel încât să o facă mai repede. Pe langa ingredientele pe care le facem pentru umplutura, puteti adauga si sos de rosii, unt… asa vedeti voi.
4. Odată ce umplutura este gata, trebuie doar să încălziți clătitele după cum credeți de cuviință: cuptorul cu microunde, tigaia sau fierul de călcat.
5. Umpleți clătitele și adăugați brânza. Se pliază de la capăt la capăt, dându-i forma care ne place cel mai mult și se servește împreună cu guacamole tocat.