Probabil cel mai deranjant moment al verii este atunci când machiajul nostru „curge”. Deși ne place soarele, acesta nu este deloc indulgent cu noi: machiajul pe care îl aplicăm minute în șir se strică rapid din cauza căldurii. Ei bine, dacă vrei ca fondul de ten să fie intact pe timpul verii atunci urmează acești pași importanți, iar calitatea machiajului se va schimba complet. 

Ține cont de aceste 6 trucuri, recomandate de csid.ro, pentru un machiaj rezistent

Nu încărca tenul

Este foarte important ca pe timpul verii să porți un fond de ten ușor, pentru că pielea are nevoie să respire. Așadar, optează pentru o formulă lejeră.

Folosește primer dacă vrei ca fondul de ten să reziste

Chiar dacă ai impresia că nu face mare lucru, acest produs este esențial chiar și în machiajul de zi cu zi, nu doar cel de ocazii. Primerul pregătește pielea pentru produsele de make-up, iar fondul de ten se va aplica mult mai uniform și va rezista pentru mai mult timp. Mai mult, primerul ajută la matifierea tenului și reduce producția de sebum.

Folosește pudră

Pe timpul verii, pudra este un produs esențial, iar efectul de baking te poate ajuta să obții un machiaj mult mai rezistent. Găsești pe Youtube numeroase tutoriale care te învață cum să faci acest pas, dar mai ales în ce zone. Această metodă ajută la setarea machiajului, iar rezultatele sunt fără cusur!

Folosește un burețel

Indiferent de tipul de burețel pentru care optezi, este ideal în aplicarea fondului de ten. În primul rând că această ustensilă ajută la îndepărtarea excesului de fond de ten, iar mai apoi așează produsul pe față fără urme, oferind un aspect perfect.

Șervețele pentru sebum

Dacă ai tenul gras, excesul de sebum îți va da bătăi de cap, iar fața va fi lucioasă în mare parte din timp, în special în zona T, zona pomeților, nas și bărbie. Folosește șervețele pentru sebum pentru a îndepărta excesul.

Folosește un spray de fixare dacă vrei ca fondul de ten să reziste

Spray-urile de fixare au un efect similar primerului, cu excepția faptului că se aplică la finalul machiajului. Acest produs ajută ca machiajul să fie mai rezistent, să nu se mai strângă pe lângă riduri și să nu se strice.

Sursa: csid.ro