Este bine să faci sport cu bustiera sau fără? Sau, poate, poți folosi si un sutien clasic? Sunt întrebări pe care noi, femeile, ni le punem destul de des în ultima vreme.

Rolul sutienelor și al bustierelor este de a oferi suport pieptului și de a atenua șocul cauzat de mișcarea intensă. Așadar, atunci când faci sport, bustiera te poate ajută enorm în acest sens. Ea va atenua șocurile atunci când alergi, sări, faci flotări sau inversiuni și alte mișcări care mișcă sânii și schimbă ușor centrul de greutate.

„Dacă faci un antrenament intens, stresul aplicat repetitiv la nivelul pieptului atunci când sânii se mișcă poate cauza febra musculară sau chiar te poate răni. În plus, în timp, acest tip de activitate poate slăbi ligamentele și poate afecta fermitatea pielii, ducând la lăsarea treptată a sânilor”, explică Lucky Sekhon, medic specialist în obstetrică-ginecologie.

Așadar, dacă vrei să îți protejezi corpul și să ai sănii fermi la orice vârstă, folosește o bustieră atunci când faci antrenamente medii ca intensitate și, mai ales, antrenamente dinamice de tip cardio sau HIIT.

Uneori, pur și simplu nu ai chef să îți schimbi sutienul cu o bustieră.

Totuși, chiar dacă există foarte multe modele de sutiene, majoritatea oferă suport minim spre mediu. Prin urmare, atunci când faci sport, iar corpul se mișcă mult mai mult decât la o plimbare prin oraș, sutienul nu îți va oferi sprijinul de care ai nevoie.

Mai mult, sutienele au, de regulă, bretele mai subțiri decât bustierele pentru sport. Acestea pot aplică presiune excesivă pe umeri sau în zona spatelui atunci când te antrenezi, precum și iritații ale pielii. În plus, sutienele cu sârme pot fi foarte periculoase în timpul unei sesiuni intense de HIIT!

Există și excepțiiCând te poți antrena fără bustieră sau sutien?

Bineînțelesexistă și câteva excepții. De exemplu, dacă faci un flow relaxant și lent de yoga feminină (sau yin yoga), poți renunta la bustieră, pentru a avea libertate totală atunci când inspiri adânc și expiri profund.

De asemenea, dacă faci exerciții de forță statice, care nu implică decât mișcări izolate și controlate ale mâinilor, picioarelor sau abdomenului, te poți rezumă la un sutien lejer, de tip bralette.

Atenție! Chiar dacă pare o activitate ușoară, alergarea (joggingul) poate pune o presiune foarte mare pe piept și pe sâni, dacă nu porți o bustieră cu susținere mare. Așadar, nu face compromisuri la acest capitol!

Sursa: andreearaicu.ro

 

Distribuie articolul: