O dantură de invidiat prezumă o muncă pe măsură, zi de zi, oră de oră, prin urmare preocuparea pentru sănătatea dinților noștri pornește încă dintr-o îndepărtată istorie. Dar care au fost primele exemple de lucrări ortodontice și când pentru prima oară omul a intervenit peste ceea ce a creat natura, află de la specialiștii clinicii dentare Imperial Dent, lideri în servicii de ortodonție în Chișinău.

1. Apariția serviciilor de ortodonție

Se spune că primele preocupări cu privire la corectarea maxilarului și a danturii au apărut încă în Roma și Grecia antică. Unele idei asupra acestei necesități apar în scrierile lui Aristotel și Hippocrates, iar recent, grație eforturilor depuse de către arheologi, a fost descoperit că civilizația etruscă, specifică zonei bazinului mediteranean, purtau un soi de cape dentare pentru a corecta spațiile dintre dinți, fapt certificat de rămășițele găsite îngropate. Se pare că și în mormânt ei erau îngropați cu aceste dispozitive în gură.

Mutându-ne puțin mai târziu, și anume în secolul al XVIII – lea, îl descoperim pe părintele stomatologiei moderne, Pierre Fauchard, care a scris, la 1728 un almanah dedicat exclusiv corectării eficiente a danturii cu defecte vizibile, iar puțin mai târziu, la 1754 – un alt coleg de breaslă, Louis Bourdeau scrie un ghid despre instrumentul numit „bandeau”, un soi de bandaj din aliaje care să susțină creșterea corectă și umplerea spațiilor dintre dinți.

Prima asociere profesională a specialiștilor în ortodonție are loc tocmai în 1901 când este fondată Asociația Americană a Ortodonților. De ce este importantă această cronologie? Pentru a fundamenta nevoia noastră seculară pentru un zâmbet și o dantură sănătoasă.

2. De ce ai nevoie de servicii ortodontice?

În primul rând, acestea au un rol sanitiv, adică te ajută să îți recapeți sănătatea dentară, deoarece o dantură cu spații și cu dinți crescuți incorect este mult mai predispusă la probleme de ordin stomatologic. Totodată, acestea au și o dimensiune estetică, conferindu-ți încrederea unui zâmbet de milioane. În plus, actualmente acestea reprezintă o procedură foarte accesibilă și diversă, deoarece poți alege din câteva metode de corecție:

 • Aplicarea bracketurilor metalice:
 • Sunt fixe și durează în timp
 • Pot fi eliminate doar de către ortodonți
 • Au un rezultat destul de rapid.
 • Utilizarea bracketurilor invizibili:
 • Sunt estetice și conferă o imagine plăcută danturii
 • Pot fi plasate și eliminate de către specialistul în ortodonție
 • Persistă interdicții alimentare în utilizarea acestora.
 • Utilizarea capelor:
 • Sunt cape de plastic care se aplică ușor
 • Pot fi scoase în timpul meselor sau atunci când ai nevoie să te speli pe dinți.

Indiferent de tipul de corecție ales, asigură-te că mergi exclusiv pe mâna celor mai buni specialiști. Optează pentru clinica Imperial Dent, locul unde găsești cele mai bune servicii de ortodonție din Botanica, dar și din întreaga capitală. Dotată conform ultimelor standarde și cu o echipă formată din profesioniști, aceasta este soluția pentru un zâmbet sănătos și de durată.

 

Distribuie articolul: