Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, bebelușii trebuie să beneficieze de plimbări zilnice, cu intervale de până la o oră. Acest lucru le asigură un aport suficient de oxigen și vitamina D. Dar ce ne facem cu plimbările pe parcursul sezonului rece? Specialiștii din echipa Mamico vin cu câteva recomandări despre cum să alegi un cărucior pentru copii, destinat promenadelor lungi din perioada rece.

Alege căruciorul conform normelor de siguranță

Un cărucior 3 în 1 sau 2 în 1 trebuie să corespundă unor cerințe de siguranță, cu atât mai relevante pe durata iernii. Prin urmare, verifică, în mod obligatoriu, sistemul de roți, astfel încât acestea să aibă o aderență corectă cu asfaltul și, totodată, să nu alunece pe carosabilul ud sau înghețat.

Un alt element important este prezența sistemului de frână, care îți va asigura manevrele corecte și te va ajuta, pe moment, să oprești căruțul corect. Să ne imaginăm situația în care trebuie să ridici copilul din cărucior, iar sistemul de frână nu acționează în mod eficace. Ce s-ar putea întâmpla? Evident, căruciorul s-ar porni din loc în mod surprinzător. De aceea, recomandarea noastră e să alegi un model care ar avea fie frâna pe mâner, fie una care se acționează cu piciorul, dar cât mai comod posibil.

Ai grijă la căptușeală

Un cărucior bun trebuie să fie conceput dintr-un material destul de gros, care ar proteja copilul de temperaturile joase și ar transforma plimbările în activități plăcute, fără grijă suplimentară față de echilibrul termic al celui mic.

Poți opta pentru un model care să fie reglabil și să dispună de copertină lungă, pentru cazul în care plouă, ninge sau bate un vânt puternic. Copertina ar trebui să fie adaptabilă, adică să se ajusteze căruțului și să aibă un sistem de prindere comod, astfel încât să-l poți ușor închide sau deschide.

Ergonomic și ușor de manevrat

Încă un aspect vital este ușurința de a manevra căruciorul, deoarece unul prea rigid s-ar putea să îți dea multe bătăi de cap. Totodată, nu uita să verifici sistemul de amortizare a căruciorului, deoarece acest lucru garantează confortul plimbărilor, fără ca cel mic să simtă fiecare pietricică sau denivelare.

Tot de sistemul de amortizare depinde dacă îți va fi ușor să mergi și prin zone ușor accidentate. În plus, o amortizare bună prelungește și termenul de exploatare a căruciorului, astfel încât să-ți bucuri copilul cu plimbări lungi și de calitate.

În cazul în care nu știi ce model să alegi, este recomandabil să iei unul cât mai universal, de exemplu cu opțiunea 3 în 1, astfel încât să acopere perioada întreagă de evoluție a copilului, de până la 1 an sau chiar mai mult.

Magazinul online pentru copii Mamico îți pune la dispoziție o varietate amplă de cărucioare pentru copii, de la producători mondiali, de cea mai înaltă calitate și care corespund standardelor de siguranță. Este suficient să accesezi site-ul, să alegi modelul și îți va fi livrat direct la domiciliu în cel mai scurt interval de timp.

Mamico – noi colorăm copilăria piciului tău!

P