Expunerea la soare, fie că se întâmplă în sezonul estival, fie că este în perioada rece a anului, trebuie să fie însoțită de ochelari de soare cu lentile corespunzătoare, de înaltă calitate. Medicul oftalmolog în Optica Farmacia Familiei, Victoria Grumeza, ne spune cum să alegem corect o pereche de ochelari de soare, la ce detalii să atragem atenția, cum procedăm dacă suntem purtători de lentile cu dioptrie și cum putem verifica pe loc calitatea lentilelor de protecție solară.

Ochii noștri au capacitatea de a se proteja de soare. Însă ei obosesc rapid din cauza razelor UV, care pot afecta retina. iată de ce Este foarte important să alegem corect o pereche de ochelari de soare, cu deosebită atenție pentru lentile.

„Razele ultraviolete A și B sunt foarte nocive și pot cauza afecțiuni grave ale ochiului precum cataracta, retinopatia, arsuri de retină și altele”, Victoria Grumeza, medic oftalmolog Optica Farmacia Familiei.

Există 3 tipuri principale de lentile de vară: Lentilele colorate, Lentile Fotocromatice și Lentilele Polarizate.

„Lentilele de soare colorate au efectul și funcția de a ne proteja de soare, de razele UV 100% și razele UVB – unele dintre cele mai nocive. Pentru persoanele care zilnic sunt purtători de ochelari se recomandă lentilele fotocromatice. Acestea au funcția de a se întuneca la exterior și a deveni transparente la interior”,Victoria Grumeza, medic oftalmolog Optica Farmacia Familiei

„Tratamentul de polarizare ne oferă în special protecție de reflexele deranjante și a strălucirii orbitoare a soarelui. Acest tip de lentile este recomandat mai mult persoanelor care își petrec activitatea mai mult în exterior: pescuit, ciclism și în special persoanelor care șofează mult”, mai spune oftalmologul.

Lentila de soare polarizată filtrează lumina reflectată de suprafețele plane și permite trecerea spre ochi doar a razelor de lumină polarizate vertical, lucru care oferă ochiului o imagine clară fără străluciri sau luciu de fond deranjant.

Controlul lentilelor la Optica Farmacia Familiei

În Farmacia Familiei avem utilaj specializat care verifică lentila. Instalăm aici lentila si vedem pe ecran care este blocajul pe care îl asigură lentila, dacă este UV sau UV400”, a mai adăugat Victoria Grumeza, medic oftalmolog Optica Farmacia Familiei

Profita de reducerea de sezon -20% la lentilele de vara: fotocromatice, colorate si polarizate!