Începând cu  data de 21 mai și până pe 20 iulie, pe platforma escoala.chisinau.md au fost depuse aproape zece mii de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa întâi. Potrivit primarului Ion Ceban, numărul solicitărilor este cu o mie de locuri mai mult decât a fost preconizat, notează Agora

„În școlile din capitală au fost planificate 8913 locuri, pentru micuții ce pășesc pentru prima dată pragul școlii. În aceleași timp, până în data de 28 august curent, continuă etapa II de depunere a cererilor pentru înmatricularea copiilor în clasa I”, a scris edilul capitalei într-o postare pe pagina de Facebook.

Responsabilii de la Direcția educație tineret și sport vor identifica soluții, astfel ca toți copiii să fie incluși în procesul educațional, iar în caz de necesitate, vor fi deschise clase noi.

Platforma egradinita.md continuă înscrierea copiilor în instituțiile preșcolare de învățământ. De la începutul acestui an, de către părinți, pe această platformă online au fost depuse 4.306 cereri.

Totodată, din 10 august, curent, va începe etapa II de depunere a actelor pentru înscrierea elevilor în clasa X, pe platforma escoala.chisinau.md sau pe educatieonline.md.