Fiind ființe umane, ne este plăcut să facem lucruri la care ne pricepem și care ne ies bine, și viceversa, căutăm să fugim de ceea ce ne scoate la iveală punctele slabe. Atunci când facem un lucru la care simțim și știm că suntem buni avem un sentiment de putere și împlinire personală. Odată cu aceasta, construim un impact pozitiv asupra muncii și vieții altor oameni. Cu cât munca noastră (și respectiv rezultatul ei) este mai bună, cu atât sunt mai mari succesele noastre, iar cu cât succesele noastre sunt mai mari, cu atât mai puternic ne este entuziasmul. Și, astfel, se naște pasiunea. Deci dacă până acum credeai că pasiunea determină succesul, află că, de cele mai multe ori, succesul determină pasiunea!

Ce este „pasiunea”?

Orice definiție o caracterizează ca pe un sentiment ce creează senzații de plăcere, pe care fiecare dintre noi, dacă dispune de circumstanțele favorabile, și-l poate induce până la o anumită intensitate. Adevărul este că pasiunea are un caracter foarte volatil și ea poate fi întreținută sau se poate stinge cu aceeași viteză. Lucrurile care îți scot în evidență adevărata identitate și care vor conta foarte mult în carieră pe termen lung sunt talentul și abilitățile. Acestea două, la fel ca și pasiunea, pot fi dezvoltate, consolidate și redescoperite, lucru care se și întâmplă de regulă de-a lungul unei cariere profesionale. De exemplu, dacă te pasionează moda, ținuta vestimentară și ești conștient(ă) că ai și talent în domeniul fashion, te vei simți neapărat atras(ă) de gândul de a încerca să creezi ceva în această direcție, poate chiar să-ți construiești un hobby sau să-ți schițezi o viitoare carieră. Deci poți să te dezvolți profesional pe direcția pasiune-talent-abilități, ceea ce este un lucru firesc, de foarte multe ori.

Totuși, pentru că pasiunea în viața profesională este un lucru pe cât de important pe atât de instabil, ar fi ideal dacă ai reuși să parcurgi direcția inversă a relației pasiune-carieră, și anume: sporirea abilităților împreună cu talentul vor contribui la dezvoltarea propriei pasiuni. Prin urmare, dacă la talentul cu care ai fost înzestrat(ă) se adaugă și careva studii sau cursuri de croitorie, de design vestimentar sau alte specializări din domeniu, care cu certitudine te vor ajuta să-ți îmbunătățești lucrul practic, vei ajunge să înțelegi că performanța profesională „lărgește” în mod continuu pasiunea.

Așadar, trebuie să reții, că cel mai probabil anume această formulă te poate ajuta să-ți descoperi, mai târziu, marea pasiune a vieții tale profesionale.

Indiferent de locul în care alegi să-ți plasezi pasiunea (ca motiv de start sau ca un obiectiv nelimitat), e important să studiezi şi să exersezi cât poţi de mult în domeniul ales. Totodată, lucrează cu atenție la atitudine şi la stimularea propriei creativități, ca să transformi tu însuți orice activitate în ceva care să îți placă. Fii stăpânul(a) propriului succes și al propriei pasiuni.

Distribuie articolul: