Fructele de mare rămân a fi deliciile nedescoperite, mai ales la noi în țară. În ultimul timp încerc tot mai multe rețete, le descopăr gustul și încerc să înțeleg care îmi este mai apropiat. Rețeta de astăzi, cu adevărat mi-a bucurat papilele gustative. Pregătim creveți pane. 

Ingrediente

  • 250 g de creveți
  • un ou
  • sare
  • piper
  • paprica
  • câteva roșii cherry
  • o mână de mărar
  • suc de lămâie
  • pesmeți măcinați

Mod de preparare

  1. Curăță creveții și scaldă-i în ou, apoi în pesmeții măcinați.
  2. Când creveții s-au „îmbrăcat” în pesmeți, îi prăjești pe o tigaie cu ulei.
  3. Îi prăjești câteva minute și apoi îi aranjezi pe o farfurie așternută cu șervețele de bucătărie.
  4. Procedezi în acest mod până se finalizează creveții.
  5. Mărunțește mărarul, roșiile și amestecă-le într-un bol.
  6. Adaugă o lingură cu suc de lămâie, sare și amestecă totul.
  7. Pe un alt platou, aranjează atent creveții și alături – salata. Savurează cu Moscato Rose, nu vei da greș!

Poftă mare!