Ce poate fi mai gustos decât un batonaș cu fulgi de cocos și ciocolată?! Noi am găsit o altă alternativă pentru acest desert. Vă propunem să încercați o variantă ceva mai nouă și mai de casă: biscuiții cu fulgi de cocos, din doar 3 ingrediente, plus un gram de sare.

Ingrediente:

  • 2 albușuri de ou
  • 100 g zahăr
  • 150 g fulgi de cocos
  • 1/4 linguriță de sare

Mod de preparare:

  1. În albușuri adăugăm gramul de sare și batem cu un mixer până când obținem o masă albă, nu prea stabilă.
  2. Punem puțin câte puțin zăhărul în albușuri, concomitent le mixăm cu mixerul până obținem o bezea densă și lucioasă. E interesant că în limbajul patiserilor această cremă se numește din franceză, Merengue.
  3. Adăugăm fulgii de cocos și amestecăm pentru a avea un conținut omogen.

*De menționat! Cu cât biscuiții vor sta mai mult în cuptor, cu atât vor fi mai crocanți.

Poftă bună!

Autor: Roxana Onici, stagiară

Vezi și: Brownie dulce, acrișor, picant. Prăjitura de ciocolată cu cremă aromată de portocale