Decanul Facultății de Jurnalism și Științe al Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova, Georgeta Stepanov, a fost criticată dur pe Facebook de către colegul său, profesorul universitar, Constantin Șchiopu. Reacția lui Șchiopu a venit în contextul în care Georgeta Stepanov candidează pentru un nou mandat la cârma facultății. De cealaltă parte, Stepanov susține că acuzațiile care i se duc sunt niște falsuri.


„La Facultatea de Jurnalism predau din 1992. Au trecut niște ani. Am lucrat cu câțiva decani: Victor Moraru, Constantin Marin, Mihai Guzun. Oameni exigenți, competenți și foarte de treabă. Ultimii patru ani facultatea e pe mâinile unei stăpâne absolute, numită atunci prin ordinul rectorului, că altfel nu trecea, cât e pește în baltă”, scrie Constantin Șchiopu pe contul său de Facebook.

Profesorul universitar a venit și cu o serie de argumente de ce este împotriva Georgetei Stepanov:

„În patru ani a distrus tot ceea ce au clădit alții cu tact, cu înțelepciune și cu dragoste. Mă refer, în primul rând, la planurile de studii, care, odată ajunse la cheremul ei, au fost sucite și învârtite (cel puțin o dată în an din cei patru) în așa fel încât să-i iasă la socoteală. Iar socotela ei e simplă: scoate cursul din plan și respectivul cadru didactic nu mai are ore/ce preda. Deci trebuie să plece de la facultate”, susține profesorul.

Autorul postării mai vorbește și despre capacitățile manageriale, dar și profesionale ale decanului Facultății de Jurnalism.

„E fățarnică de încheagă apele. Or un manager trebuie să fie plămădit din alt fel de aluat. Cu fățărnicia distrugi un colectiv. Ca specialist în ale jurnalismului, e sub orice critică. Niciodată n-a avut și nu va avea curajul de-a-și recunoaște greșelile sau apucăturile”, a conchis profesorul.

Solicitată de Agora.md decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Georgeta Stepanov, a calificat acuzațiile drept niște falsuri.

„Nu vrea să comentez aceste falsuri. Nu vreau decât să zic că în ajunul sărbătorilor de iarnă ar trebui să fim un pic mai buni”, a declarat Georgeta Stepanov.

Sursa: Agora.md