Cristina Postolachi, cea care a organizat foarte multe cereri în căsătorie și nunți, s-a măritat. Chiar dacă ea a pus la cale evenimente de poveste în Republica Moldova, când i-a venit rândul, a decis că vrea să sărbătorească Italia.

Noi am fost curioși să aflăm cum s-a descurcat un organizator de evenimente din Republica Moldova, într-o altă țară. Cristina ne-a povestit toate detaliile într-un interviu marca EA.md.

Cristina, tu ai organizat atâtea cereri în căsătorie și nunți acasă, dar ai ales ca evenimentul tău special să-l petreci în Italia. De ce?

„Mereu mi-am dorit ca acest eveniment să fie în afara țării. Le ziceam foarte deschis părinților și prietenilor mei că pentru nunta mea vor trebui să aloce mai multe zile de vacanță.

Mi-am dorit ca în această zi să mă simt specială, să savurez din fiecare moment și tot ce se întâmplă în jurul meu să fie la fel de wow, surprinzător și memorabil. Emoții care în Moldova ar fi fost mai dificil să le trăiesc, din mai multe motive, unul din ele fiind că eu cunosc prea multe detalii din procesul de organizare a nunților de acasă.

Italia m-a cucerit și m-a făcut s-o îndrăgesc, la prima vedere. Am rămas încântată de fiecare oraș, de fiece loc turistic văzut, iar atunci când nunta noastră a început să se contureze, eram sigură că anume aici va avea loc.

Ne-am dorit să sărbătorim acest eveniment cu cei mai dragi oameni și să le organizăm o vacanță de vis, să admirăm împreună peisaje ce-ți taie respirația. Nunta noastră nu a fost doar despre o singură zi, dar despre câteva seri italiene pline de iubire, fericire și amintiri de neuitat”, ne-a mărturisit Cristina.

Cum este să fii organizatoarea propriei nunți? De obicei, miresele apelează la serviciile unui wedding planner, pentru a nu fi foarte stresate și a avea grijă de lookul din ziua specială. Tu cum ai rezistat?

„Recunosc că procesul de organizare a nunții noastre nu a fost unul simplu, chiar destul de complicat. Pandemia, restricțiile și sentimentul de necunoaștere – ce va fi peste o săptămână sau o lună – ne-au dat mari bătăi de cap.

Am reușit să avem schița evenimentului abia cu o lună jumătate înainte de nuntă. Eram conștientă că nu va fi simplu să adun o echipă bună de prestatori și că îmi asum multe riscuri, dar organizatorul din mine a fost destul de insistent și am făcut față tuturor obstacolelor.”

 

„Tare mi-a lipsit o clonă a mea în ziua nunții și chiar am înțeles cât de norocoase sunt miresele care mă au alături, în această zi importantă. Eu am încercat să pun pe stop opțiunea de control, nu știu cât de mult mi-a reușit.”

 

Cum a fost nunta? Ai făcut una tradițională, ca în Moldova, sau ai mers spre tradițiile din Italia? 

„Nunta a fost deosebit de frumoasă. A fost totul diferit de cum suntem noi moldovenii obișnuiți. Având peste 14 ani în domeniu evenimentelor, pot să afirm că, practic, 80%  din tot ce s-a întâmplat la nunta noastră a fost altfel.

După cununie, am ales ceva plin de adrenalină: o plimbare cu iahtul, chiar în mijlocul lacului Como, de unde invitații au putut admira toată frumusețea naturii. Restaurantul din incinta vilei a fost minunat, având și o istorie impunătoare. Întâmpinarea, programul cu o singură masă, bucatele și modul de servire, la fel, toate au fost foarte diferite de cele de acasă.

Din tradiții am păstrat: colacul miresei, colacii pentru nași și părinți. Nu aș putea face o comparație obiectivă, nu am fost la o nuntă sută la sută italiană (sper să am ocazia), însă, cert este că moldovenilor le plac, probabil din obișnuință, nunțile cu mult fast, alai, obiceiuri și chef până dimineața.”

 

Unde este mai costisitor să organizezi o nuntă? 

„Italia este o țară cu locații de nedescris, cu o industrie a evenimentelor enormă, iar toate aceste servicii costă, practic, triplu. Unele segmente sunt extrem de scumpe, trebuie să cercetezi bine piața pentru a găsi serviciile necesare, la prețuri reale. Ei au o politică de prețuri total diferită ca în Moldova, mi-a luat ceva timp să cunosc detalii din interior, să înțeleg cum funcționează lucrurile și să pot face alegerile corecte”, ne-a spus Cristina.

Care au fost cele mai frumoase momente de la nuntă, pe care nu le vei uita?

„Totul! O spun cu toată sinceritatea.

Dimineața miresei, alături de fetele mele, mama fiind cea care m-a îmbrăcat în rochia de mireasă. În timp ce mă pregăteam, vedeam de la fereastră tot ce se face în curtea vilei, cum invitații ieșeau pe rând afară, toată lumea era în așteptarea mirilor și conștientizam că toți sunt prezenți pentru noi doi. Am trăit emoții frumoase, deși, în paralel a fost și o dimineață agitată (ca la majoritatea mireselor).

Momentul când am intrat în biserică, condusă la braț de tatăl meu (atât de semnificativ și profund), iar mirele mi-a dat voalul jos plin de emoții și cu un sentiment de împlinire. Plimbarea cu iahtul pe superbul Lac Como, acel aer italian și peisaje care vor rămâne mult timp în sufletul nostru.”

„Jurămintele vor rămâne declarații pe viață, cu siguranță. Primul dans, pe care nu l-am repetat niciodată, dar l-am dansat atât de intens, cu pasiune și romantism, de parcă eram doar noi doi prezenți în acel moment sub reflectoarele luminilor.”

Au reușit toți oamenii dragi ție să îți fie alături în această zi?

„Cu părere de rău, nu au reușit să fie prezenți toți cei pe care ne-am dorit să-i avem alături. Restricțiile pandemice, totuși, și-au pus amprenta. Trecerea frontierelor fiind un obstacol.

Noi am trăit un profund sentiment de împlinire, avându-i alături pe părinți și ceilalți membri ai familiei, după lungi despărți. Totodată, zic eu că, ne-a reușit să adunăm o părticică din cei dragi, având invitați din R. Moldova, Germania, România, Marea Britanie, Cipru și Italia.”

Foto: arhiva personală

Citește și: A organizat peste 300 de cereri în căsătorie, iar la cererea ei tot a fost surprinsă. #Cummacerut cu Cristina Postolachi