Viorica Ursul este jurnalistă de profesie, dar a decis să se dedice în totalitate familiei pe care a creat-o îndată după absolvirea facultății. La moment are doi copilași și este în concediu de maternitate, iar dragostea ei o împarte și dăruiește familiei și micilor creații din săpunuri. 

Creează adevărate bijuterii din săpun „Arată ca niște bomboane comestibile însă, de fapt, sunt un răsfăț pentru corp” Viorica Ursul

Cum s-a născut ideea de a face asemenea frumuseți din săpun?

Ideea de a face săpunuri atât de atractive mi-a venit spontan atunci când căutam o soluție ca copii mei să se spele regulat pe mâini, desinestătător și cu plăcere. De altfel și ingredientele săpunurilor din comerț mă puneau pe gânduri și am decis să încerc să creez eu un săpun hand made 100% natural.

 

Care a fost primul săpun și pentru cine?

Primul săpun a avut forma unui biscuit macarons, nu a ieșit perfect însă băiețelul meu mai mare îndată ce l-a văzut a spus că vrea să facă baie. Vă spun sincer reacția lui a fost ca un imbold să mai încerc. Am creat o pagină de Instagram doar când am simțit și văzut că fac săpunuri perfecte. Eu le văd ca pe niște bijuterii și fiecare este creat cu multă inspirație.

 

Cum are loc procesul de creare a unui săpun?

Pentru a face un astfel de săpun folosesc bază de săpun naturală, uleiuri naturale precum ulei de migdale, jojoba, sâmbure de caise, cocos, sâmbure de struguri, etc., coloranți naturali cosmetici și alimentari și aromatizatori franțuzești. Sunt mândră că pot numi produsul meu 100% natural.

Care este etapa ta preferată din acest proces?

Ador etapa când desenez mutrele animăluțelor, deoarece fiecare dintre ei prinde viață odată ce îi conturezi ochii, nasul, gura…

 

De unde vine inspirația?

Sunt inspirată atunci când văd că reușesc să fac lucruri frumoase și e un hobby prin care mă recreez, e ca un refugiu.

Acum fac și scruburi de corp 100% naturale care arată ca niște bomboane comestibile însă, de fapt, sunt un răsfăț pentru corp.

 

În ce mod stabilești prețul pentru munca ta?

Prețurile le calculez în funcție de costul materialelor, gramajul săpunului, ambalaj și complexitatea elaborării unui anumit model de săpun. De asemenea, dacă este vorba de seturi atunci prețul e individual.

 

Cum crezi această pasiune poate fi numit business?

La moment e mai mult un hobby, deoarece nu este atât de simplu să afle mai multă lume despre produsul tău atât timp cât nu achiți publicitate la bloggeri sau direct la rețele de socializare.

Sunt mândră de lucrările vândute și pot spune cu siguranță că nu am avut niciun client nemulțumit

FOTO: arhiva personală

Distribuie articolul: