Compania de păpuși „Mattel” a lansat o păpușă Barbie în cinstea unuia dintre creatorii vaccinului AstraZeneca, profesorul de la Oxford Sarah Gilbert.

La început, acest gest i s-a părut ciudat, dar apoi omul de știință a decis că jucăria va inspira fetele din întreaga lume să studieze știința.

„Îmi place că următoarea generație de fete se inspiră din carierele din domeniul medical. Sper că copiii care văd păpușa mea vor înțelege că știința este vitală. Datorită păpușii mele, vreau ca copiii să afle despre o nouă profesie, de exemplu – vaccinolog ”, a spus Gilbert.

Pe lângă aceasta, compania a mai făcut încă cinci modele, a căror prototipur sunt femei din SUA, Brazilia, Canada și Australia, care activează în domeniul medical.

„Barbie recunoaște că toți lucrătorii din prima linie au făcut sacrificii mari în lupta împotriva pandemiei și a problemelor pe care le provoacă. Împărtășim poveștile lor pentru a inspira următoarea generație să urmeze exemplul acestor eroine ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mattel, Lisa McKnight.

Sursa: theguardian.com

Distribuie articolul: