Ingrediente pentru 6-8 porții:
cheesecake36 de biscuiți de ciocolată de tip sandwich
5 linguri de unt topit
800 de grame de brânză topită
⅓ cană de zahar
extract de vanilie – 1 lingură
1 cană de lapte cald
8 grame de gelatină

Prepararea:

1. Se separă crema de biscuiți în 2 boluri diferite.
2. Așezați biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți-i în firimituri fine, cu un știft de rulare. Se lasă 1/2 cană de firimituri deoparte pentru mai târziu.
3. Se toarnă biscuiții sfărâmați într-un castron și se combină cu untul topit, se amestecă până când textura este ca nisipul ușor umed.
4. Așezați masa obținută într-un strat uniform în partea de jos a unei tigăi detașabile. Pune-o deoparte.
5. Într-o oală medie, la foc mic, se amestecă împreună crema de brânză, zahărul, crema de la biscuiți și extractul de vanilie, amestecând până când nu există cocoloașe.
6. Într-o cană de măsurare, se amestecă laptele cu gelatina până la dizolvare. Se toarnă laptele în amestecul de brânză topită, amestecând constant până când amestecul începe să fiarbă ușor. Luați de la foc.
7. Se toarnă amestecul peste crusta de biscuiți din forma tigăii. Cu ajutorul unei spatule sau o lingură, netezim deasupra.
8. Cerne firimiturile de biscuiți rămase deasupra într-un strat uniform, apoi bagă la frigider timp de cel puțin 4 ore.
9. Scoate inelul d ela forma de tigaie, apoi taie în felii.

Sursa: Buzfeed.com, Video by Tasty

Distribuie articolul: