Cozonacul este un deliciu tradițional, nelipsit de pe masa oricărui moldovean pentru sărbătorile pascale. Iată de ce, cât #StămAcasă, METRO ne îndeamnă să continuăm tradițiile și să ne pregătim de Paști. Și asta pentru că de sărbători, obiceiurile vor fi cele care ne vor apropia de cei dragi, chiar dacă vom fi la distanță.

La vremuri noi – și abordări noi! Alături de Diana Ivanov (TwiceMOMat22), METRO a decis să reinterpreteze bucătăria autentică și ne invită să descoperim o rețetă inedită – cozonacul raw vegan – fără coacere și fără multe calorii.

„Am ales să gătim acum o rețetă de pască raw-vegană: adică fără coacere, fără produse de origine animalieră și fără zahăr – deci îl veți putea mânca fără nicio remușcare, chiar și copiii îl vor putea mânca. Pentru Blat aveți nevoie de fulgi de ovăz, smochine și curmale hidratate în prealabil. Pentru cremă avem nevoie de nuci hidratate peste noapte dacă e posibil, un pic de suc de portocală, cacao, miere și scorțișoară”, spune Diana Ivanov, autoarea blogului TwiceMom at 22.

Cum a pregătit Diana și băiețeii ei cozonacul raw-vegan, vedeți în filmulețul ce urmează.

„Rămânem aproape, chiar și de la distanță! Cel mai important însă este să nu ne pierdem speranța și să o insuflăm și celor dragi: bunei, prieteni etc, chiar dacă fiecare ne aflăm în diferite locuri. METRO gătește împreună cu tine bucatele tradiționale de Paște, așa ca tradițiile să ne facă sărbătorile și mai frumoase și mai pline de emoții. Totul va fi bine!”, ne asigură cei de la METRO.

P