Covridog este termenul folosit pentru a descrie rețeta de crenvurști înveliți în aluat, o mâncare adorată de copii, dar apreciată și de adulți. Deși poți găsi acest deliciu în multe covrigării și patiserii, nimic nu se compară cu gustul celor făcuți în casă.

Crenvurștii în aluat pot fi serviți simpli, cu muștar sau ketchup. Sunt ideali pentru micul dejun, pentru gustarea dintre mese sau pentru cină. Poți folosi crenvurști din carne de pui, de porc sau de curcan. Iar dacă nu îți plac crenvurștii, poți folosi în locul lor cârnații preferați.

Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei rețete de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutura acestuia. Toate ingredientele sunt simple și foarte accesibile, o parte din ele le deții în cămară și în frigider.

Pentru aluat:

  • 350 gr făină;
  • 200 ml lapte călduț;
  • 50 gr unt moale;
  • 5 gr drojdie uscată;
  • 30 gr zahăr;
  • 7gr sare;
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul;
  • opțional, semințe de susan.

Pentru umplut:

  • 8-10 crenvurști;
  • opțional, 1-2 linguri de ketchup.

Mod de preparare

Aluatul se prepară foarte simplu, doar adaugi toate ingredientele în bolul mixerului și le amesteci până când rezultă un aluat elastic și omogen.

Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei pentru 30 de minute. Aluatul nu necesită timp îndelungat de dospire.

Apoi împarte aluatul în 8-10 părți egale. Modelează fiecare parte de aluat sub formă de bilă. Iar cu ajutorul sucitorului, întinde bilele în foi circulare cu diametrul cât lungimea crenvurștilor.

Ia câte un crenvurst și împachetează-l în aluat. Așază crenvurștii în aluat în tava cuptorului, pe hârtie de copt.

Acoperă tava cu folie alimentara și las-o la temperatura camerei pentru 35-40 dr minute.

Înainte de a introduce tava în cuptor, încălzește-l la 190de grade Celsius.

Unge aluatul crenvurștilor cu gălbenuș diluat cu lapte și presară semințe de susan pe deasupra.

Pune tava în cuptor și coace crenvurștii în aluat pentru 20-25 de minute. Servește-i ușor calzi, cu ketchup sau cu muștar.

Distribuie articolul: