Vară, pielea noastră se bucură. E perioada când tenul secretă mai multă serotonină, responsabilă de starea noastră de bine. Tot vara e timpul perfect pentru a ne bucura de vitamina D, de la soare, însă trebuie să o facem cu foarte multă precauție și moderat.  Trebuie să ne alegem produse speciale de îngrijire, produse lejere, pe bază de apă, produse cu SPF, machiaj cât mai lejer, creme hidratante. Ulterior, dacă pielea este cu probleme, atunci, în funcție de fiecare tip de piele în parte, se pot alege produse speciale pe timp de vară. Majoritatea recomandărilor țin însă de îngrijirea feței, nu și de pielea corpului.

Am făcut o selecție de produse, numai bune pentru a-ți răsfăța pielea pe deplin și a-i conferi strălucirea și aspectul îngrijit și sănătos pe care toți îl visăm.

Tratează problemele rapid

Nu lăsa nicio problemă de piele să se agraveze și acționează imediat pentru înlăturarea ei, dar și a cauzei, cel puțin pe timp de vară. Dacă ai pielea uscată sau atopică, mai ales la expunerea în zone cu umezeala ridicată, atunci ai nevoie de un tratament lejer pentru ea. Atoderm Intensive Gel-cremă este primul produs anti-mâncărime de îngrijire a pielii, cu o textură proaspătă ultra-lejeră care este rapid absorbită de piele. Enoxolona calmează imediat și pe termen lung senzațiile de mâncărime și prurit. Complexul brevetat Skin Barrier Therapy™ limitează adeziunea anumitor bacterii (precum Stafilococului Auriu) pe suprafața pielii. Aceste bacterii pot agrava uscăciunea pielii. Tehnologia hidro-absorbantă captează apa din mediu pentru a optimiza hidratarea pielii și pentru a-și consolida funcția de barieră. Atoderm Intensive de la Bioderma limitează senzațiile de mâncărime și reduce astfel iritațiile. Vitamina PP, un agent de hidratare biomimetic, stimulează producerea naturală a lipidelor pielii și întărește bariera pielii.

(Îmi vin în gând și produsele de îngrjire a corpului în general. Gen scruburi, gel de duș, loțiune)

Hrănește pielea zi de zi

În cazul tenului este foarte importantă constanta. Aplicarea unei creme zi de zi va da efectele scontate. Iar pentru perioada verii, alege ceva lejer – un Lapte de Corp nutritiv de la Viorica, all-over pentru îngrijirea complexă a pielii corpului. Acest produs aduce o doză considerabilă de vitamine, acizi grași și alți nutrienți ce se conțin în abundență în uleiul de migdale. Atunci când e nevoie de o extra picătură de catifelare și confort, această cremă vine să aibă grijă chiar și de pielea cea mai uscată și sensibilă. Lapte de corp

Lapte de Corp nutritiv de la Viorica Cosmetic

Exfoliază cu un scrub

În comerț găsești foarte multe – care mai de care mai aromate și mai eficiente. Cele mai eficiente, însă, sunt de fapt cele naturale. Este foarte cunoscut efectul zațului de cafea (asociat cu miere de albine), al zahărului (asociat cu sare și săpun lichid) sau al… făinei de porumb. Se adaugă 4 lingurițe de mălai și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un recipient din sticlă sau din lemn, cu capac. Nu adăugați apă în recipient, ci doar în palmă, peste cantitatea de mălai și bicarbonat, pe care urmează să o folosiți în acel moment și masați ușor zonele corpului care necesită exfoliere. Dacă vi se pare prea dur amestecul, îl puteți combina cu gelul de duș. E un scrub foarte eficient – unul dintre cele mai populare scruburi naturiste.

Curăță tenul perfect

Dacă gelul de duș nu mai este eficient după o perioadă de folosire, înseamnă că pielea ta a devenit mai grasă, ai un exces de sebum sau pur și simplu trebuie să-l schimbi. Optează, în special vara, pentru săpun. Oricât ar părea de banal, acesta oferă curățare profundă, efectul de ten perfect uscat (care scrârțâie) și, dacă alegi corect, și hidratare. Optează pentru un săpun care conține cremă hidratantă sau extracte naturale de levănțică, salvie sau arbore de ceai.

Relaxează corpul cu un ulei de masaj

Se știe deja, uleiurile naturale pentru masaj sunt un remediu perfect antistres. Optează pentru un ulei cu 100% extracte pure de plante și uleiuri aromatice. Uleiul Relax Treatment Oil este recomandat în special împotriva oboselii, stresului și tensiunilor acumulate după efort. Acesta relaxează eficient și după exercițiile fizice intense, oferă o senzație de bine, de prospețime și de relaxare, satinează și calmează pielea.

Nu uita de problemele corpului tău

Pete, pistrui, depigmentare, arsuri, riduri, îmbătrânire prematură – sunt doar cateva dintre efectele nocive ale radiațiilor UV asupra pielii. Cu siguranță nu ți le dorești, nici pe față și nici pe corp. Alege pentru vară (și nu doar) produse cu factor de protecție ridicat, în funcție de sensibilitatea tenului tău. Ai grijă să reaplici ori de câte ori este nevoie.