Profitând de sărbătoarea de astăzi, am decis să mă împărtășesc cu rețeta pe care a îndrăgit-o toată familia din prima încercare. Coronița de Crăciun, care e prezentă în fiecare casă, am reinterpretat-o și am pregătit una care va fi personajul principal pe masa de sărbătoare. Pregătim coroniță de Crăciun cu dulceață de mere și un aluat pufos. 

Ingrediente

  • 200 ml de lapte călduț
  • 10 g de drojdie proaspătă
  • 40 g de zahăr
  • un ou
  • 400 g de făină
  • 50 g de unt (de temperatura camerei)
  • 150-200 g de dulceață de mere

Mod de preparare

Zahărul și drojdia adaugă-le la laptele călduț și amestecă până acestea se încorporează. Lasă pentru 15 minute ca drojdia să se activeze. Apoi, adaugă oul și iarăși amestecă. Treptat, adaugă făina, amestecând intensiv. Când vezi că nu mai poți amesteca, începe să frămânți aluatul cu mâna. După ce ai încorporat făina, adaugă untul și frământă iarăși. Lasă aluatul pentru o oră la dospit, acoperă-l cu un ștergar și pune într-un loc uscat și cald. După ce aluatul a crescut de două ori în volum, întinde-l într-un dreptunghi și unge suprafața lui cu dulceață. Rotește atent într-o ruladă și apoi lipește-i capetele. Taie această ruladă, lăsând circa 5 cm de la capăt. Dungile obținute, suprapune-le una peste alta, până obții o împletitură. Unește cele două capete bine și mai lasă coronița pentru 10 minute sub ștergar. Între timp aprinde rola la 180 grade, apoi unge coronița cu ou și pune-o la cuptor până aceasta se rumenește frumos.

La sfârșit, pudrează cu zahăr pudră și servește alături de cei dragi! Poftă bună și sărbători fericite!