E în al nouălea cer de bucurie și radiază prin fiecare por fericirea de a aduce pe lume un boț mic de om. Nutriționista Corina Dascalu este în așteptarea primului copil și ne-a mărturisit emoțiile pe care le trăiește alături de soțul ei și un mesaj pentru micuțul Bebeluș. Aflați cum se alimentează o vegană în timpul sarcinii și ce reguli alimentare va respecta cu viitorul copil.

Cum am aflat că în mine crește un pui de om…

Nu am să uit niciodată, era prima zi de primăvară, revenisem de la Expoziția de produse organice din Germania și simțeam că ceva nu e așa cum ar trebuie. Corpul parcă nu era al meu și pierdusem un pic controlul. Dar, am dat vina timp de câteva zile pe călătoriile din ultima perioadă… până când am decis să merg la farmacie, să-mi fac un test pentru că mai erau și alte motive care mă duceau cu gândul la o sarcină. Și, de 1 martie am aflat că în mine crește un pui de om deja de mai bine de o luna. Evident că soțul a fost primul căruia i-am spus că vom avea un bebeluș. Nu știu cum reacționează alți bărbați, dar Arcadie a fost foarte calm și a primit vestea că și cum ar fi știut deja (zâmbește).

Întrebarea despre sexul copilului…

În primele luni, trebuie să recunosc, că nu am prea simțit că sunt gravidă, ba mai mult, mă trezeam dimineață și abia după câteva secunde realizam că crește ceva în mine, o inimă de om bate lângă a mea. E magie, dar asta am început să o simt după 3, 4 luni. Iar acum radiez de fericire și cred că asta se vede. Recunosc că nu îmi place întrebarea cu sexul copilului și foarte puțină lume știe această informație, dar, în exclusivitate pentru EA.md vă spunem că familia noastră va avea un haiduc!

Numele lui era de mult stabilit, am eu o istorie în familie pe care o voi povesti mai târziu, după ce vine bebe pe lume. Nu am cumpărat până acum decât un tricou de la Carlas’ Dreams. Mi-am dorit mult să ajung la concertul lor și în sfârșit anul asta, la Arenele Române, eu, bebe și tati am fost împreună la primul nostru concert. Suntem niște mici fani, din burtă probabil. Dar, cred că mai avem timp de shopping, abia aștept acest moment.

O vegană care minunează medicii moldoveni

Primele 3 luni au fost chinuitoare pentru că primăvară nu am prea avut fructe, iar asta înseamnă că nu am prea avut ce să mănânc. Am tot stat cu gândul la vară și acum sunt fericită. Îmi păstrez un regim 90% vegan. Am gustat când am fost la mare pește și am cumpărat brânză de capră de la capre fericite Dar, alimentația mea rămâne a fi una aproape vegană, bazându-se în mare parte pe fructe. Analizele sunt foarte bune, cu hemoglobină 126 și glucoză de 4.3, pentru cei care nu se pricep, mă încadrez perfect în limite, ba mai mult, doctorița mea se minunează și nu poate crede cum un regim vegan poate da astfel de analize. Sucurile sunt la ordinea de zi. Sucuri, smoothieuri și toate bunătățile din natură.

Vreau să-mi cresc copilul aproape de natură

Băiatul nostru va fi aproape vegan, pentru că mamă lui este aproape vegana și asta a mâncat în sarcină și așa se va alimenta în alăptare. Citesc foarte multe despre alimentația copiilor vegani și chiar dacă mulți doctori și mămici o să mă critice eu voi face și fac ce cred că e mai bine și mai sănătos pentru copilul meu. Vreau să-l cresc aproape de natură. Iar dacă atunci când va crește mare își va dori să guste să încerce altfel de mâncare eu nu am să mă opun, va fi alegerea lui. Indiferent de greutăți, faptul că în curând îl voi ține în brațe mă face să uit de toate, să trec peste toate. Îl aștept cu mare nerăbdare și îi mulțumesc că ne-a ales să-i fim părinți.

Nu mănânc pentru doi – asta e regula!

Eu am pus cam 1kg/luna, deci merg într-un ritm normal pentru că nu mănânc pentru doi. La început chiar am slăbit cam 2kg pentru că nu aveam poftă de mâncare și ronțăiam mai mult covrigi (sănătoși) și consumama verdețuri. Perioada cu grețuri este diferită la toată lumea, la mine a fost ceva cu reflux de suc gastric de câteva ori pe săptămâna, însă nu am avut o tixicoza tipică. Femeilor le recomand să bea multă apă în această perioadă și să aibă răbdare, pentru că trece. Să facă activitate fizică moderată, să meargă la yoga pentru gravide și să doarmă cât mai mult. Somnul este și el un adjuvant tare bun. Gândiți-vă că ceea ce mănâncați merge direct la bebeluș, așa că chiar dacă mai trișați pe alocuri nu uitați să reveniți la hrana sănătoasă, atât de necesară pentru creșterea și dezvoltarea bebelușului.

Scrisoare pentru când haiducul va ști să citească

„Mami și tati te așteaptă cu mare nerăbdare și emoții pe care nu le poți exprimă în cuvinte. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru această binecuvântare și le doresc tuturor femilor că măcar o data în viață să fie mame!”

Foto: AdalineDenim