Dragostea imensă și dorința de a aduce zâmbetul pe fața copiilor săi au inspirat-o să creeze și pentru alții. Povestea unei mămici care, pe lângă articole vestimentare tricotate, dă viață personajelor din desene animate cu ajutorul aței și a croșetei.

Diana este o mămică ca multe altele. Își iubește puii și pentru a le aduce confortul și zâmbetul pe față a decis să le creeze cu mâinile proprii, hăinuțe și jucării. Ulterior, adică acum doi ani, acest hobby s-a transformat într-o mică afacere cu mari bucurii pentru cei mici. Diana Cabaniuc este în concediul de îngrijire a copiilor și adoră lucrul manual.

„Cu lucrul manual am făcut cunoștință în școală la orele de educație tehnologică, unde din toate tehnicile practicate mi-a plăcut lucrul cu croșeta. A urmat o pauză destul de lungă și dorința de a realiza ceva frumos cu mâinile mele a reapărut atunci când a început concediul de maternitate și fiind în așteptarea fetiței am realizat un tablou brodat în cruciuliță „Mama cu fetița în brațe”, apoi au urmat o serie de tablouri brodate pe care în mare parte le-am oferit cadou”, dezvăluie meșterița.

„Fiind în așteptarea primului copil m-au încercat emoții foarte puternice și fiind în proces de lucru îmi puneam mereu întrebarea cum va arăta și dacă fetița din tablou va semăna cu fetița noastră și… așa a fost să fie o minune mică cu părul blond”

„După sosirea mult așteptată pe lume a fetiței noastre am început să creez lucrușoare pentru ea. Tot atunci a apărut și interesul pentru tricotarea cu andrele, fiind inspirată de ce văzusem pe internet, astfel au apărut primele căciulițe, fulare, ciorăpei, bentițe tricotate. Accesoriile create de mine au trezit interes în rândul prietenilor și cunoscuților, solicitându-le și pentru copiii lor.

Aprecierea lor m-a motivat să continui să tricotez. Cu timpul s-a născut și ideea să creez jucării pentru copii, care să fie inofensive, originale și de calitate, jucării care nu pot fi achiziționate în magazine. Mi-am dorit mereu să fac ceva frumos pentru copii, ei fiind cei care inspiră la asemenea lucruri și merită ce este mai bun. Pe lângă acestea am mai realizat și elemente de decor, tablouri cu elemente croșetate, personalizate”, mai povestește EA.

„Creez ceea ce își doresc îndeosebi copiii. Ei fiind impresionați de personajele din lumea desenelor animate, tot mai mult sunt solicitate aceste jucării. Copiii sunt cei care inspiră și pentru bucuria lor creez în fiecare zi”

„Lucrările pe care le realizez sunt de complexitate diferită și respectiv și timpul de realizare este diferit, de la o zi și până 1-2 săptămâni. În ultimii 2 ani am realizat aproximativ 300 de lucrări în diferite tehnici, în această perioadă am creat o pagină pe facebook sub numele Diana’S Handmade și am publicat lucrările aici. O mulțime dintre lucrări au rămas undeva în spate, dar nu și uitate, deoarece le făceam cadouri și nu le-am salvat undeva, căci nu credeam că această pasiune va lua amploare”, dezvăluie femeia.

Meșterița își alege cu mare grijă materia primă: „Deoarece articolele pe care le creez sunt destinate copiilor și respectiv trebuie să fie de cea mai bună calitate. Pentru căciulițe, berete, fulare aleg lâniță, fire de bumbac, țesături naturale destinate copiilor. Pentru jucării, fire din bumbac care pot fi ușor îngrijite, umplutură nonalergică folosită pentru articolele destinate copiilor.

„Lucrurile create manual sunt deosebite, unice, ele nu pot fi create identic chiar și de același meșter, acesta este specificul lucrărilor handmade. Crearea lucrărilor manual pe lângă materia prima și ustensile are nevoie de suflet, dăruire, dragoste, creativitate, răbdare, timp și multă, multă muncă. Întreg procesul de creație este o terapie pentru suflet”

Lucrările handmade artistei au ajuns și peste hotarele țării, în mare parte în mâinile conaționalilor noștri stabiliți în Marea Britanie, Franța, Italia, Austria, Israel, Federația Rusă. Pentru a admira mai multe creații, vedeți galeria foto de mai jos.