O altă decizie importantă a fost luată astăzi, 1 septembrie. Așadar, potrivit Tv8, cabinetul de miniștri a aprobat joi, 1 septembrie, modificarea legii cu privire la prestațiile sociale pentru copii.

Toți copiii cu vârsta de până la doi ani vor beneficia de o indemnizație lunară de 1000 de lei, indiferent dacă părinții acestora au statut de persoană asigurată sau neasigurată. Astfel, persoanele asigurate social vor obține o indemnizație lunară în valoare de 1000 de lei, până când copiii lor vor atinge vârsta de doi ani, suplimentar la indemnizația pentru creșterea copilului pe care o primesc în prezent. 

În cazul persoanelor neasigurate, indemnizația lunară acordată până la vârsta de doi ani a copilului se va majora cu 260 de lei, de la 740 la 1000 de lei.

Pentru implementarea proiectului, în bugetul de stat au fost prevăzute mijloace financiare în cuantum de circa 76 milioane de lei. Potrivit estimărilor Casei Naționale de Asigurări Sociale, în anul curent, peste 63000 de persoane vor beneficia de aceste prestații sociale.

Sursa: Tv8

Distribuie articolul: