Astăzi, 26 Septembrie, marcăm Ziua Mondială a Contracepției. Cu această ocazie vrem să-ți prezentăm un material video referitor la contracepția hormonală (nu este un secret pentru nimeni câte mituri și semne de întrebare au multe femei când este vorba de acest tip de contracepție). Să vedem ce explicații ne oferă Irina Sagaidag, medic obstretician ginecolog, pentru acest subiect. 

Ziua Mondială a Contracepției este marcată anual pe 26 septembrie pentru a atrage atenția asupra faptului că planificarea familială este un drept fundamental al omului.

Potrivit UNFPA, fiecare persoană și fiecare cuplu are dreptul să decidă liber asupra numărului de copii pe care și-i dorește, a intervalului dintre sarcini şi a momentului când să-și planifice sarcina, la fel și dacă vrea să aibă copii. Prin urmare, fiecare persoană trebuie să aibă acces la informare, consiliere și servicii de planificare familială de calitate, inclusiv la mijloace moderne de contracepție, pentru a-și putea exercita acest drept.

Află mai jos, de la doctorul obstetrician ginecolog, Irina Sagaidac, informație completă și bazată pe dovezi despre mijloacele de contracepție hormonale.

Cele mai populare metode de contracepție în rândul populației de vârstă  reproductivă în R. Moldova rămân a fi

  • prezervativele masculine (12,3%)
  • dispozitivele intrauterine (11,8%)
  • coitul întrerupt (10,3%)