Un nou studiu al cercetătorilor de la University of Delaware, conduşi de Desirée Narango, a scos la iveală că plantele native joacă un rol crucial în susţinerea populaţiilor de păsări insectivore.

Acesta este cel mai comprehensiv studiu până în prezent care evaluează efectul speciilor de plante native asupra unei anumite specii de păsări, în cazul acesta, piţigoiul de Carolina, specie de pasăre care se găseşte în America de Nord, scrie Popular Science.

De asemenea, studiul oferă o ţintă pentru cei care vor să contribuie la conservarea diversităţii cu ajutorul propriei grădiini: 70%.

În urma studierii a mai mult de 160 de grădini, Narango a găsit că spaţiile verzi particulare din suburbii cu cel puţin 70% dintre speciile native de arbori şi arbuşti au putut susţine creşterea puilor de piţigoi. Grădinile cu mai puţin de 70% dintre speciile native puteau susţine adulţi, dar aceştia nu se înmulţeau la o rată care să înlocuiască indivizii morţi, ceea ce însemna că populaţiile erau în descreştere.

Distribuie articolul: