Romanul „Confess” de Colleen Hoover m-a atras fără ca să-i citesc descrierea, așa cum ceva timp în urmă am mai citit câteva romane scrise de Hoover. Am avut încredere din start în această operă, știam c-o să-mi placă. Eu fac parte din persoanele care se îndrăgostesc în modalitatea de a povesti și nu în poveste. Colleen Hoover născută la data de 11 decembrie 1979, Texas, Statele Unite, este autoarea ce se menține de-a lungul anilor în topul celor mai vândute cărți ale ziarului New York Times. Romanele ei te lasă cu un gust amar-dulciu, e o combinație între realitatea dură și imaginația frumoasă.

Despre autoare

„Slammed” este titlul romanului cu care a debutat Hoover, în ianuarie 2012, ajungând pe locul opt în lista New Best Times. În 2014, Hoover lansează cartea „Ugly Love”, care m-a cucerit din prima secundă. Romanul s-a menținut timp de trei săptămâni în lista celor mai vindute cărți potrivit ale ziarului New York Times. Romaul „Hopeless”, relansat în anul 2013, s-a plasat pe locul I pe lista celor mai vândute cărți din New York Times, o carte ce a ajuns la inima multor persoane, ca și celelate scrise de Hoover.

Atentat la viziunea față de adevăr

„Confess” este o poveste închegată în 320 de pagini, care îți schimbă viziunea față de adevăr. Acest roman este o mărturisire, totul a pornit de la confesiunile trimise autoarei de cititori anonimi. Mărturisiri reale, dure, grele, triste, întunecate, frumoase, vesele… E vorba de cuvintele care stau în fiecare din noi, uneori prea dure și prea greu de asumat. Romanul te face să plângi încă de la primul capitol, după care te surprinde cu desenele personajului, ceea ce te face și mai aproape de poveste.

Povestea, pe scurt

Povestea începe cu ei, doi îndăgostiți, Auburn și Adam. Ea are 15 ani și își petrece ultimele minute cu iubitul ei, el răpuns de cancer. Auburn este obligată să-și ia rămas pentru ultima dată, fiindcă are zbor spre casă. Așa se sfârșește prologul.

Auburn se întoarce în Texas peste 5 ani, acolo unde și-a petrecut ultimele momente cu iubitul ei pe care încă îl mai iubește. În căutarea celui de-al doilea loc de muncă, Auburn se ciocnește de o ușă plină cu mărturisiri, era atelierul unui băiat pe nume Owen. Auburna e o tânără de 21 ani, care ascunde că are un băiețel de 4 ani și care încearcă să-și recapete custodia pe care i-a luato mama lui Adam, tatăl copilului. Owen e un băiat care și-a pierdut mama și fratele în accident, el fiind la volan, iar tatăl lui avocat dependent de pastile. Pentru ca tatăl lui să nu piardă job-ul, Owen e nevoit să își asume el 9 luni de închisoare.

Între ei se naște o chimie frumoasă, ea fiind atrasă de el atât de mult iar el ascunde că o cunoaște de 5 ani și că e îndăgostit în ea încă de atunci. Viața îi pune la încercare iar ei împreună trec peste tot. Pentru ca ei să treacă peste greutăți trebuie să-și mărturisească tot, ceea ce este foarte greu pentru ei.

Auburn îi mărturisește tot lui Owen, își recapătă custodia și începe o nouă viață cu el. Owen îi mărturisește tot ei, însă cea mai importantă mărturisire rămâne nespusă. Owen nu-i mărturisește că a fost cu Adam în ultimele lui momente, și că portretul din camera ei nu e desenat de Adam ci de el.

Capitolul I te acomodează cu personajul Auburnei, însă te surprinde cu schimbul de personaje, în capitolul II începe să povestească Owen, iar asta te face să mergi dintr-o extremitate în alta, te face să suferi și să te bucuri dublu, fiindcă simți durerea și fericirea ambelor personaje.

„Nu exiști, Doamne. Iar dacă exiști să-Ți fie rușine”

Această confesiune a fost plasată lângă portretul mamei lui Owen, care a decedat în accident. Owen primea mărturisiri anonime iar acestea îl inspirau să realizeze un portret. Uneori o mărturisire strașnică poate da naștere unei inspirații frumoase iar alteori o mărturisire blândă ascunde un mesaj groaznic.

Percepția diferită a lucrurilor

Cărțile scrise de Colleen Hoover te farmecă prin modalitatea ei de a percepe diferit lucrurile, personajele ei te fac să le îndrăgești iar felul ei de a descrie lucrurile te face să fii pătrunsă de poveste.

Romanul Confess cât și alte cărți scrise de Colleen Hoover le puteți găsi on-line dar și în librării la prețul de 150-180 lei. Cărțile mai pot fi găsite și citite on-line la un preț mai redus sau pe unele site-uri și gratis. Orice carte citită e în folosul tău, îți îmbogățește atât imaginația cât și vocabularul.

Autoare: Daniela Arapan, stagiară