Mizerie, copii examinați prea rar de medici, pacienți care dorm pe coridoare. Sunt doar câteva dintre nereguli semnalate de mama unui copil, internat în secția Pediatrie de la Spitalul Raional Soroca, scrie Observatorul.md. Potrivit sursei citate, femeia a mai spus că în condițiile în care geamurile nu sunt pregătite pentru iarnă, copii practic sănătoşi care ar urma să fie externați se molipsesc de la cei bolnavi.

„Mă aflu acum cu copilul în secția de Pediatrie Soroca și sunt şocată de ceea ce văd. Copiii bolnavi zile întregi nu sunt examinați de medici. Stau şi dorm pe coridoare, în condiţii mizere, în ospătărie unde trebuie să mănânce bolnavul se află pacienți cu virus. Lipsesc medicamentele și seringi”, a declarat Ala Straton pentru sursa citată.

Jurnaliștii au discutat cu șefa Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac, are i-a asigurat că situația este una temporară:

„În Secția de Pediatrie se face reparație, iar între timp secția a fost transferată temporar aici în vale, în locul fostei secții de îngrijiri cronice. Antreprenorul finisează reparația capitală pe 20 ianuarie, așa ne-a promis, și noi copiii o să-i mutăm înapoi în deal. Rugăm părinții să ne înțeleagă că este o situație temporară și nu am avut altă posibilitate. Noi nu putem să investim în acest edificiu temporar, și am decis că mai bine ei să fie totuși în Soroca decât să mutăm secția la Florești”.

Managera instituției a dat asigurări că după finisarea lucrărilor de reparație, condițiile în secție vor fi perfecte.

Distribuie articolul: