Cu cinci ani în urmă, în luna aprilie, un grup de vreo 30 de moldoveni, stabiliți cu traiul în Arizona, sărbătoreau Paștele. Sărbătoreau ca într-o familie, o familie mare de moldoveni duși pe un picior de plai în USA. Tot mai mulți oameni se adunau și iată că familia se mărea, astfel a luat naștere Comunitatea Moldovenilor din Arizona.

Președinta CMA Mariana Lozovanu spune că a luat datoria de președinte pe umeri din dragostea pe care o am pentru neamul nostru și din dorința de a ține unită o comunitate pe care nimeni, niciodată nu o va destrăma.

La baza comunității au fost familii cu puternice valori naționale care le-au adus în Arizona și le păstrează și astăzi. Consiliul director a fost format din membri dornici să întemeieze o asociație puternică și să transmită copiilor lor rădăcinile și valorile din Moldova, de unde am pornit cu toții.

Pe 19 octombrie, Comunitatea Modovenilor din Arziona a împlinit 5 ani de activitate. La sărbătoare au fost prezenți peste 100 de persoane, adulți și copii. Petru Paladi a fost invitatul special care a delectat publicul cu muzică moldovenească și ia ținut pe toți într-un ritm de dans activ la hore și bătute.

Seara a fost deschisă de Mariana Lozovanu care a ținut un discurs emoționant și a mulțumit prin lacrimi consiliului director CMA care la rândul lor au adus un omagiu de felicitare întregii comunități. Ca în fiecare an, grupul de copii „Alunelul” a impresionat cu piese frumoase și poezii. Aceștia au primit în dar cărți în limba română și în engleză.

Un alt moment emoționant a fost un filmuleț cu toate momente, care s-au perindat de-a lungul celor 5 ani de activitate.

Plăcintele, friptura cu mămăligă și murături, sarmalele și vinul de la Cricova nu au lipsit de la masa de sărbătoare. Surpriza cea mare și bucuria copiilor a fost o tortă ce cântărea peste 20 kg, donată de vicepreședintele CMA, Eugeniu Gheorghița.

Atmosfera a fost una de familie unde au regăsit un colțisor de Moldova toți cei prezenți. „Aș vrea să mulțumesc din suflet acelor minunate persoane care au organizat evenimentul dat. Ați făcut un lucru enorm de frumos, a fost cu adevărat o seara plină de emoții și nostalgie pozitivă . Chiar dacă sunt nouă în comunitatea voastră m-am simțit ca acasă. Sunteți bravo și mă închin vouă pentru ceea ce faceți”, a menționat o mămică prezentă la sărbătoare.

Distribuie articolul: