Autoritatea Aeronautică Civilă a retras Certificatul de Operator Aerian (AOC) al companiei Air Moldova.

Potrivit reprezentanților Autorității Aeronautice Civile, Air Moldova, care se află în proces de restructurare accelerată de peste jumătate de an, nu a prezentat niciun fel de dovadă care să ateste remedierea neconformităților în termenul stabilit, nu dispune de nicio aeronavă operativă și nu îndeplinește cerințele minime pentru obținerea unui AOC.

Aceste motive stau la baza deciziei de retragere a Certificatului de Operator Aerian. În prealabil, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat temporar Certificatul de Operator Aerian, pentru o perioadă de șase luni, acordând termenul maxim prevăzut de Codul Aerian pentru identificarea unei aeronave care ar putea fi utilizată în transportul aerian.

„La expirarea perioadei de șase luni, în conformitate cu prevederile Codului aerian, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil, revocarea AOC a fost inevitabilă”, precizează Autoritatea Aeronautică Civilă.

Revocarea certificatului prevede că Air Moldova nu mai are statut de operator aerian, fiind privată de dreptul de a opera zboruri comerciale.