Nu se știe când vor primi clienții prejudiciați de Air Moldova banii înapoi. Invitat la „Cutia Neagră”, ministrul Infrastructurii a afirmat că toate aspectele sunt acum în curs de analiză în instanță. Andrei Spînu a evitat să ofere un termen pentru despăgubirea pasagerilor, subliniind că unele procese judiciare în Republica Moldova pot dura la nesfârșit.

„Problema este în justiție la moment. Dosarul acestei companii este în judecată. Nu vreau să dau termene, pentru că istoria Moldovei arată că unele procese de judecată pot dura la nesfârșit, dar, mai devreme sau mai târziu, resursele acestei companii vor trebui să die redirecționate către angajați sau clienți”, a spus Spînu.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Parlament pe 29 februarie, cetățenii vor putea recupera mai rapid banii pentru biletele de avion neutilizate de la companiile aeriene care au dat faliment. Pasagerii prejudiciați vor fi printre primii cărora li se vor restitui banii atunci când compania intră în insolvență, cu prioritate pentru angajații care nu și-au primit salariile.

Amintim că Air Moldova nu mai poate efectua zboruri comerciale, deoarece Autoritatea Aeronautică Civilă i-a revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) la sfârșitul lunii februarie 2024, din cauza lipsei de avioane operaționale, fie că sunt deținute sau închiriate.

Distribuie articolul: