Dacă te întrebi ce poți să mai gătești pentru un prânz delicios și consistent, rețeta de clătite umplute și gratinate la cuptor, îți poate fi de ajutor. Nu se prepară deloc greu și nu vei petrece nici timp îndelungat în bucătărie.

Ingrediente

Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun rețeta, pentru a le avea la îndemână și a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru umplutură și alte ingrediente pentru gratinat.

Pentru aluat de clătite:

  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 125 ml apă minerală
  • 125 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

Pentru umplutură:

  • 3-4 buchețele de broccoli fierte
  • 1 morcov fiert
  • 1 ardei gras, roșu
  • 200 gr brânză proaspătă
  • 150 gr brânză gorgonzola
  • 150 gr șuncă afumată
  • 1 ou
  • 2-3 frunze de busuioc
  • câteva fire de mărar verde
  • sare după gust.

Pentru gratinat:

  • 1 ou
  • 2-3 linguri de smântână
  • 150 gr cașcaval.

Mod de preparare

Începe cu prepararea clătitelor, mai precis a aluatului pentru clătite.

Amestecă într-un bol oul cu un praf de sare, până la omogenizare, apoi adaugă laptele rece. Omogenizează amestecul de ingrediente, apoi adaugă făina și potrivește consistența aluatului cu apă minerală. Lasă aluatul la odihnit 10-15 minute, apoi poți coace 5-6 clătite într-o tigaie cu diametrul de 28-30 cm, unsă cu puțin ulei.

Distribuie articolul: