Actrița din Malaysia, Michelle Yeoh, ar fi candidata numărul 1 la câștigarea Oscarului pentru cea mai bună actriță anul acesta pentru rolul ei din „Everything Everywhere All at Once”. Ea a fost desemnată Icoana Anului de la TIME! Yeoh a fost o icoană încă de la începutul ascensiunii ei la faimă și o persoană pe care mulți dintre noi am crescut idolatrând-o, așa că este emoționant să o vezi că își câștigă în sfârșit timpul ca legendă care a fost întotdeauna!

„Dacă viața este o serie de decizii care te pun pe propriul tău drum, Yeoh a luat unele bune”, a scris Lucy Feldman de la TIME. „A juca într-un film despre confruntarea cu realități multiple a însemnat că a răspuns la întrebări despre versiuni alternative ale propriei sale vieți tot anul – și dacă nu și-ar fi rănit niciodată spatele când era balerină adolescentă? Dacă ar fi avut copii și ar fi rămas pensionară? Dacă Tarantino n-ar fi vizitat-o niciodată? Răspunsul ei este întotdeauna același: nu are rost să te întrebi de ce. Viața ei a decurs așa cum a mers și de aici există doar înainte.”

Comunicatul de presă a inclus citate despre Yeoh de la fostul ei coleg de teatru Jet Li! „De obicei joacă maeștri, luptători duri”, a spus el. „Acțiunea – știu că o poate face. Dar acționând cu adevărat din inimă, crezând rolul, face filmul foarte special.”

Yeoh vorbește despre Hollywood, despre experiența ei și despre cursa la Oscar
Când vine vorba de munca din greu în această afacere, Yeoh nu este străin de ea. Dar ea a mai subliniat că are o experiență diferită de unii dintre colegii ei. Fiind o femeie asiatică, oportunitățile ei sunt limitate și ea și-a deschis propria invidie în dorința de a-și prezenta talentul în moduri diferite. „Mă uit la toți colegii mei – Cate Blanchett, Olivia Colman, Helen Mirren – și merg, Doamne, invidiez toate oportunitățile pe care le ai de a-ți arăta talentul din nou și din nou”, a spus ea. „Când ai o oportunitate ca aceasta, trebuie să-ți versezi inima și sufletul în ea, pentru că nu știi când este următoarea șansă. Cred că aceasta este cea mai mare teamă a mea: vă rog, nu lăsați ca acesta să fie singurul.”

Nicio actriță asiatică nu a luat acasă premiul pentru cea mai bună actriță, dar Yeoh este cu siguranță un candidat pentru aceasta anul acesta. Dar presiunea este în mod clar asupra știrii că aceasta ar putea fi o victorie istorică. „M-am gândit la asta”, a spus ea. „Și nu doar eu – simt că întreaga mea comunitate asiatică s-a gândit la asta. Ei vin la mine și îmi spun: „O faci pentru noi.”

„Everything Everywhere All at Once” a fost cel mai bun film a actriței Michelle Yeoh

Filmul a făcut o treabă incredibilă în evidențierea a ceea ce o face pe Yeoh o interpretă atât de dinamică, arătând în același timp talentul pe care l-a avut întotdeauna. Evelyn era o luptătoare, dar era și o femeie complicată care încerca să-și găsească echilibrul în viața ei.

Filmul a fost atât de uluitor în modul în care a descris o relație mamă/fiică, modul în care Evelyn și Waymond au lucrat împreună de-a lungul diferitelor cronologie și a fost doar un film foarte bun într-un astfel de mod care face ușor să susțină acest premiu pentru Yeoh.

Distribuie articolul: