În noua sa biografie - Rising Star: The Making of Barack Obama - care a văzut deja lumina tiparului, istoricul american David J. Garrow amintește despre o altă relație serioasă, pe care Barack Obama a avut-o anterior celei cu Michelle Obama. Istoricul subliniază că Barack a cerut de două ori de soție o altă fată, însă așa și nu s-a căsătorit cu ea, întâlnind-o apoi pe Michelle LaVaughn Robinson. Cine este acea fată, aflați mai jos.

cx

Înainte să o întâlnească pe Michelle, Barack Obama a avut o relație cu Sheila Miyoshi Jager (53 de ani). În perioada în care era apropiată de Obama, tânăra studia la o facultate de antropologie. Aceasta a obținut masteratul în arte și doctoratul în antropologie, iar în prezent este autoare de cărți și profesoară de East Asian Studies la Oberlin College.

497ed28d3bccdd742864b6ef3b5a3643

Potrivit ei, în 1986, în timpul unei vizite acasă la părinții fetei, Barack ar fi cerut-o în căsătorie, iar răspunsul tinerei de 23 de ani a fost „deocamdată nu” din cauza interdicției părinților.

„A devenit foarte ambițios la vârsta de 25 de ani, țin minte bine această transformare. În 1987, cânda aveam un an de relație, el deja aspira la funcția de președinte”, spune Sheila.

Sheila_Jager_10.23

Ulterior, Barack și-a rugat iubita să amâne scrierea cercetării la Seoul pentru a merge cu el în statul Massachusetts, însă nici de această dată nu a reușit să o convingă. Relația lor s-a răcit mai apoi, Barack a întâlnit o nouă iubire în vara anului 1989, iar la 3 octombrie 1992, o ducea la altar pe  Michelle LaVaughn Robinson – viitoarea Primă Doamnă a SUA.

După ce s-a căsătorit, singurele contacte ale lui Barack Obama cu fosta iubită fuseseră o scrisoare ocazională după atacurile din 11  septembrie și un apel telefonic.

maxresdefault (1)

Foto:  Rosen-Jones Photography, Amebo BookYouTubeinsiderPure Peoplelaw.pitt.edu