Chișinăul de seară poate fi miraculos. De la înălțime, poți vedea orașul ca din palmă, văzând toate sectoarele lui. Totodată, municipiul Chișinăul este supranumit „Orașul din piatră albă”. Sintagma „Orașul din piatră albă” provine din abundența clădirilor deschise la culoare, fiind construite din piatra albă de calcar.

Printre altele, primul vers din forma actuală a imnului orașului Chișinău, intitulat Orașul meu, muzica aparține maestrului Eugen Doga, iar versurile aparțin lui Gheorghe Vodă.

Forma anterioară a primului vers din imn era: Orașul meu cu umeri albi de piatră.

Municipiul Chișinău are 5 sectoare: Centru, Buiucani, Râscani, Botanica și Ciocana.

Clădirea Atrium. Vedere spre sectorul Râșcani

La 12 iunie 1946, Sovietul Miniștrilor al RSSM și Biroul Comitetului Central al PC (b) al Moldovei au adoptat hotărârea de constituire a Bazei Moldovenești de Cercetări Ştiinţifice a AŞ a URSS, direcțiile principale de cercetare, structura și administrația fiind coordonate cu Prezidiul Academiei de Științe a URSS. Ziua de 12 iunie 1946 este considerată drept ziua instituționalizării primelor structuri academice din RSS Moldovenească.

Vedere sectorul Centru, cartierul Telecentru

Sectorul Ciocana este situat în partea de est a orașului Chișinău. Denumirea sectorului vine de la numele fostului sat Ciocana Nouă, inclus în hotarele Chișinăului abia în 1959.

Viaductul a fost dat în exploatare în anul 1989. Arhitecta Ala Chiricenco este autoarea ideii podului care leagă sectorul Centru de Botanica