Odată cu sezonul cald încep să se accentueze și îngrijorările femeilor legate de aspectul lor general și despre cum vor arăta în costum de baie, la plajă. Reclamele la produse de slăbire și antitcelulitice apar ca ciupercile după ploaie, dar pielea de portocală se încăpățânează să rămână pe coapsele tale și mereu îți propui ca vara viitoare…

Prejudecata numărul unu e că noi, femeile, considerăm că celulita e ceva rușinos

90% dintre femei au celulită și se pare că e o problemă ce ține de genetică, nu numai de stilul de viață sedentar și de alimentația deficitară. Vina principală o poartă estrogenul, mai activ în corpul femeiesc, iar odată cu înaintarea în vârstă, activitatea acestuia crește, ceea ce face problema celulitei și mai acută.

Prejudecata numărul 2: Alimentația nu are legătură cu celulita

Celulita poate apărea indiferent de greutate și indiferent de faptul că facem mișcare în mod regulat. Totuși, anumite alimente agravează aspectul celulitei. Carbohidrații rafinați care se găsesc în alcool, dulcețuri, produse de patiserie, înghețată, zahărul și sarea în cantități mari umplu organismul de toxine, care se comportă ca un dușman pentru colagen, responsabil de elasticitatea pielii. Nu există o rețetă sigură care să te scape de celulită, dar cu siguranță că evitarea acestor factori nocivi îți poate îmbunătăți aspectul pielii.

Folosim tratamentele greșite

Un masaj anticelulitic este eficient doar dacă e vorba de celulita de gradul unu sau doi, iar aparatele sofisticate care îți promit o piele netedă pot avea efecte secundare, mai ales în privința celor care au probleme vasculare.

Credem cu tărie în puterea cremelor anticelulitice

O cremă poate avea efect doar asupra straturilor superioare ale pielii, nu pătrunde în profunzime, unde se află celulita. În plus, dacă o cremă e doar masată superficial, fără un dispozitiv care să facă mișcări mai viguroase, efortul e inutil.

 

Distribuie articolul: