Când alții s-au izolat în bogăția lor materială, el se implică personal în lupta cu noul coronavirus. Împreună cu soţia lui, Camila Alves McConaughey, starul din „True Detective” și „Interstellar” a livrat personal la începutul weekendului trecut 110.000 de măşti unor spitale din Texas care tratează pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19. McConaughey a publicat pe Instagram o fotografie cu mesajul: „Mulţumim Lincoln pentru că a donat 110.000 de măşti – eu şi Camila mergem să le ducem spitalelor din zonele rurale din Texas care au nevoie”, a scris el. Măștile au fost donate de constructorul american de automobile de lux Lincoln.

Îmbrăcat cu un tricou fără mâneci, cu o bandană pe cap, cu ochelari de soare și mască de protecție, actorul apare într-o imagine la volanul camionetei albe, gata pentru circuitul de forță prin zonele rurale din Texas.

Poate părea ceva ieșit din comun, dar pentru McConaughey e un lucru obișnuit. Când alte staruri s-au izolat în proprietățile lor de lux, îngrijorate pentru soarta lor, actorul a sărit în ajutorul oamenilor simpli afectați de pandemie.

În luna aprilie, soţii McConaughey au făcut o altă donaţie masivă de măşti către lucrătorii sanitari.

Ei au donat 80.000 de măşti prin intermediul iniţiativei caritabile BStrong, demarată de vedeta show-ului de televiziune Real Housewives of New York City, Bethenny Frankel.

La începutul anului, McConaughey a făcut o vizită-surpriză la un azil de bătrâni din Texas, unde a fost gazda unei seri de bingo pentru bătrânii cazaţi în acest centru, eveniment transmis pe Facebook.

Actorul american în vârstă de 50 de ani a vorbit de mai multe ori despre importanța măsurilor de protecție în lupta cu noul coronavirus. „Știința este în spatele nostru chiar în acest moment, iar masca ajută știința să-i vină de hac. Așa îi ajutăm pe cei din linia întâi, nu lăsați să se întâmple ca în New York, unde sunt doi pacienți într-un pat, trebuie să câștigăm timp”, a spus el pentru CNN“O mască este un instrument bun pentru asta și nu am auzit niciun om de știință care să spună că nu este așa, deci nici nu știu cum de se mai dezbate dacă e bine sau nu să porți mască”, a adăugat el.

În plus, prin intermediul rețelelor de socializare, starul și-a încurajat fanii să-și păstreze încrederea, să aibă grijă de ei și de cei din jurul lor și i-a asigurat că vom depăși și această criză: „Salutare tuturor, sunt McConaughey, voiam doar să vă spun că în vremurile astea nebune în care avem de-a face cu coronavirusul, trebuie să avem grijă de noi înșine și de ceilalți.

Să nu devenim paranoici. Hai să ne luăm toate măsurile de precauție de care avem nevoie pentru a avea grijă de noi și de cei din jurul nostru”, a spus el într-un mesaj video postat în martie pe Instagram.

„În aceste momente în care oamenii trebuie să meargă înainte, când economia e blocată pentru cine știe cât timp, există o luminiță verde dincolo de lumina roșie în care ne aflăm acum. Cred că acea luminiță verde va fi construită pe valori la care putem adera chiar acum. Valori precum cinste, bunătate, responsabilitate, sârguință, respect și curaj. Dacă facem aceste lucruri de pe acum, când vom ieși din asta, când vom scăpa de acest virus, această perioadă ar putea fi una care să ne aducă pe toți împreună și să ne unească așa cum nu am mai fost de mult timp”, a mai spus starul.

„Așa că haideți să vedem dacă putem să facem niște limonadă din lămâile pe care le-am primit acum. Să schimbăm o lumină roșie cu una verde și să continuăm să trăim”, și-a încheiat el mesajul.

sursa:eva.ro

 

Distribuie articolul: