Cu ce asociați voi vara de la începutul anilor 2000? Britney Spears pe o scenă în crop top și bretelele lenjeriei care ies din pantaloni, Jennnifer Lopez în costume cu franjuri, Sarah Jessica Parker din „Sex and the City” pozând în fața paparazzi într-un sutien auriu, Mariah Carey și Beyonce în rochii și topuri sexy croșetate, Liv Tyler etalându-și picioarele în fustițe scurte. Moda, ca întotdeauna, se întoarce și toate aceste vedete par a fi îmbrăcate în tendințe chiar și în prezent. Am colectat șase tendințe din vara anului 2021, care au venit direct de la începutul anilor 2000.

Haine croșetate

Tehnica croșetării a intrat din nou în viața noastră în 2019 și, în 2021, Hermes, Fendi, Jil Sander, Burberry și alții, au arătat pe podiumuri astfel da haine. La un moment dat, această țesătură delicată îi plăcea foarte mult lui Jane Birkin, iar în anii 2000, astfel de bluze, rochii și pulovere erau deja peste tot și au devenit preferate și de Mariah Carey, Beyonce și Drew Barrymore (Paris Hilton purta chiar și un costum de baie roz croșetat). Astăzi, acest trend este, de asemenea, foarte popular și este utilizat pentru a crea veste, rochii și cardigane.

Crop topuri și sutiene

Este imposibil să ne imaginăm vara anului 2021 fără topuri și sutiene: acestea sunt combinate cu fuste, blugi boyfriend și chiar pantaloni clasici de birou. În anii 2000, topurile au fost un element de bază a imaginilor unor vedete precum Britney Spears, Drew Barrymore, Keira Knightley și Mariah Carey, iar Sarah Jessic Parker era deosebit de pasională în sutienele îndrăznețe….La modă pe atunci era să porți un tricou decupat în zona abdomenului. Chiar și această tendință revine în trend.

Decupaje pe abdomen

O altă tendință ai anilor 2000 au fost decupajele pe abdomen – într-o astfel de rochie, de exemplu, Jennifer Lopez a fost la ceremonia Globurilor de Aur din 1998. Aceste decupaje sunt la mare căutare acum, doar că nu sunt aplicate doar pe abdomen, ci și în cele mai neașteptate locuri – pe mâneci, umeri, în zona claviculelor etc. Dion Lee, Brandon Maxwell și Off-White au pus accentul pe decupaje în colecția lor de primăvară-vară 2021.

Fuste mini

În anii 1960, modelul Twiggy a început a purta fuste mini; în anii 1980, au devenit parte a modei de afaceri, iar în anii 2000, deja toată lumea le purta. Principalele amatoare au fost: Christina Aguilera, Britney Spears, Liv Tyler și Mariah Carey. Cele mai curajoase fashioniste purtau fuste mini din denim cu tanga care se văd și crop topuri. Astăzi, aceste fuste sunt încă la modă, dar sunt adesea purtate împreună cu pulovere groase sau cardigane supradimensionale și cu cizme masive.

Franjuri

Inspirate din filmele despre cowboy, franjurile sunt acum ușor de găsit în orice magazin, de obicei sunt pe jachete supradimensionale, fuste mini sau genți din piele. Franjurile au fost o tendință majoră din toamna anului 2020, și în această vară au revenit, în 2000 cel mai des au fost purtate de Jennifer Lopez, Beyonce și Britney Spears.

Chiloții care ies din pantaloni și fuste

Cea mai îndrăzneață tendință, care provoacă încă multe controverse și critici. Probabil, nimic nu simbolizează atât de mult moda de la începutul anilor 2000 mai mult decât tanga care ies de sub haine. Uneori sunt numite „whale tail” („coadă de balenă”). Momentul de glorie al acestei tendințe a fost la începutul anilor 2000, când pantalonii și fustele cu talia joasă erau populare. Apoi, tendința a fost în special îndrăgită de Halle Berry, Britney Spears, Paris Hilton și Gwen Stefani. Astăzi Bella Hadid, Dua Lipa, Jennifer Lopez și Kim Kardashian nu se jenează să apară cu chiloții care se văd, dar cel mai des sunt purtate cu blugii cu talie înaltă și tanga pe șolduri.

Sursa: glamour.ru