Victoria are în spate facultatea de Industrie Ușoară a Universității Tehnice și doi ani lucrați în atelierul Georgette: „Am lucrat doi ani frumoși în colectivul designerei autohtone Georgette. Acolo am acumulat foarte multă experiență în arta cusutului, ceea ce mă ajută enorm în realizarea proiectelor mele”, povestește pentru EA.md, Victoria Scutari.

 

Victoria este o mămică împlinită și are trei băieței minunați acasă, iar atunci când are câteva clipe libere, își dedică timpul întru totul pasiunii sale. Aceasta este o meșteriță iscusită care experimentează și creează cu multă dragoste și migală lucruri manuale deosebite: de la păpuși, la accesorii pentru păr, torbițe eco și multe altele.

„Dragostea pentru lucrul manual a început cred eu, încă din școală. Orele de educație tehnologică și arte plastice erau preferatele mele, dar pe atunci nici să-mi închipui că voi ajunge să creez atâtea lucruri frumoase. Lucrul manual a devenit pentru mine ceva esențial, iar fiecare dimineață, până se trezesc cei mici, lucrările mele prind viață câte puțin”.

 

„După terminarea facultății de Industrie Ușoară a Universității Tehnice, am lucrat doi ani frumoși în colectivul designerei autohtone Georgette. Acolo am acumulat foarte multă experiență în arta cusutului, ceea ce mă ajută enorm în realizarea proiectelor mele.

 

Concediul de maternitate a fost perioada mea de început, oportunitatea de a sta cu cei mici acasă, de aproape 4 ani m-a făcut și mai creativă și curioasă în a încerca tehnici noi. La început au fost păpușile, apoi când mi-am creat torbele pentru cumpărături mie și familiei mele au apărut și primele comenzi, ceea ce foarte mult motivează. Bentițele brodate au apărut din întâmplare în viața mea, când căutam ce cadou să-i fac surioarei mele. Cele mai reușite proiecte se nasc din dorința de a bucura pe cei dragi, acest lucru l-am învățat în timp.

De felul meu sunt prea creativă, și din acest motiv eu nu m-am axat niciodată pe un anumit gen de lucrări… mie întotdeauna mi-a plăcut să experimentez și să încerc lucruri noi, poate de asta cos și păpuși, pictez torbe, brodez bentițe, iar la moment când îmi permite timpul învăț a croșeta și tricota”, mai povestește EA.

 

„Inspirația vine de oriunde, din provocările clienților, din oameni, idei văzute în stradă, internet. Viața e un amalgam de idei și dorințe, iar în cazul meu dorințele își găsesc inspirație chiar și în rutina zilnică”

„Dacă sincer, eu niciodată nu am lucrat contra cronometru, mie nu-mi place să realizez nimic din fugă și repezeală. Realizarea unui produs poate dura o zi, altul pot sa-l încep, dar de terminat poate dura și o lună, și doar din acest motiv niciodată nu m-am gândit la cât timp îmi trebuie pentru realizarea produselor mele.

 

Materia primă o aleg în funcție de ceea ce creez și optez pentru materiale ecologice, inofensive mediului ambiant. Pentru torbe folosesc doar bumbac natural și culori acrilice rezistente la spălare. Pentru păpuși, la fel, bumbac natural și umplutură hipoalergenică, bentițele le realizez din țesături fine și le brodez cu fire mouline de la Anhor și DMC”, dezvăluie handmade artista.

„Nu cred că creez ceva cu mult mai deosebit față de meșterițele noastre, eu întotdeauna mă stărui să creez din suflet, pentru suflet. De aceea consider că lucrul manual este fără de preț, păcat că la noi acest lucru nu îl înțeleg toți, și numai din acest motiv lucrul HandMade pentru mulți meșteri inclusiv și pentru mine, rămâne doar un hobby”, este de părere meșterița.