În mod surprinzător, depresia poate fi determinată după multe alte simptome fizice. În caz că nu ești sigură dacă treci numai printr-o perioadă mai aglomerată sau se întâmplă ceva despre care merită să te îngrijorezi, citește acest articol și află mai multe detalii despre semne fizice ale depresiei care sunt mai puțin cunoscute.

Durerile musculare
Dacă știi că ai exagerat puțin la sală, atunci este normal să ai febră musculară. Dar, dacă ai dureri musculare dese, pe care nu ți le poți explica, depresia poate fi cauza. Durerile de spate, durerile musculare sau spasmele constituie cauze subtile. Durerea este dată de stare și viceversa. O persoană care este fericită nu va simți durerea la nivelul la care o simte o persoană cu depresie.

Scăderea sau luarea în greutate
Depresia afectează hormonii care echilibrează apetitul, ceea ce înseamnă că îți poți vedea cifrele de pe cântar cum cresc sau scad. Hormonii afectați de depresie ne spun când ne e foame și când suntem sătuli. Ca rezultat, multă lume cu depresie mănâncă prea puțin sau prea mult. Lipsa somnului poate contribui și ea la acest dezechilibru hormonal.

Probleme cu somnul
Deși cei care suferă de acestă boală se confruntă deseori cu oboseală și lipsa energiei, tot aceștia au dificultăți în a dormi 8 ore pe noapte. Unul dintre clasicele simptome ale depresiei implică insomnia terminală, ceea ce înseamnă că te trezești prea devreme și nu mai poți să adormi din nou. Vei deveni frustrată din cauza asta, deoarece somnul reprezintă un refugiu atunci când treci printr-o asemenea perioadă.

Semne fizice ale depresiei: Probleme cu pielea
Dacă știi că te confruți cu probleme la nivelul pielii atunci când treci prin perioade stresante, îți este deja cunoscut efectul pe care hormonii îl pot avea asupra pielii. Depresia este asociată cu un nivel ridicat al hormonilor stresului – cortisoli – ceea ce explică agravarea problemelor precum eczema sau acneea.

Probleme cu stomacul
Constiparea sau diareea au fost asociate cu depresia, iar simptomele se pot agrava dacă persoana respectivă suferă și de anxietate. Intestinul este extrem de sensibil schimbărilor psihice prin care trecem. În plus, de cele mai multe ori, depresia și alte condiții, precum cea a intestinului iritat, se încurcă des.

Dureri ale dinților
Depresia îți poate cauza probleme și la nivelul dinților. Un studiu australian recent a descoperit că depresia este asociată cu dureri ale dinților, degradare și chiar pierderea acestora, din cauză că îți afectează viață atât de mult, încât începi să neglijezi igiena corporală. Depresia face oamenii să uite de activitățile pentru îngrijirea corporală, cum ar fi mâncatul, spălatul sau igiena orală.

 Migrenele
Precum durerile cronice, durerile de cap sau migrenele sunt asociate cu depresia. Nu numai depresia duce la migrene, aceasta poate apărea și la persoanele care suferă des de migrene sau dureri de cap. Legătură este și mai strânsă în cazul persoanelor care se plâng că văd mici licăriri din cauza durerilor de cap.

Evident, durerile de cap pot fi semnul unei condiții medicale serioase, așa că nu te grăbi să le atribui depresiei, mai ales dacă acesta este un simptom nou pentru tine. Schimbările bruște de vedere, amorțeala su gâtul înțepenit ar trebui să fie analizate de un doctor imediat.

Distribuie articolul: