Rochia neagră este o piesă esențială de îmbrăcăminte care nu lipsește din garderoba unei femei.  A devenit un termen iconic de-a lungul anilor și un sinonim al stilului și al clasei de modă. 

Femeile au fost familiarizate de mult timp cu conceptul de rochie neagră. Unul dintre cele mai importante momente din istoria modei a fost atunci când Vogue a publicat un design creat de Coco Chanel în 1926. Desenul a prezentat o rochie elegantă cu mâneci lungi, combinată cu perle albe. Exact acest moment a făcut ca rochia neagră să devină o piesă iconică.

Un alt moment de neuitat din istoria rochiei negre îl reprezintă rochia de dans a lui Audrey Hepburn. Aceasta este cea mai populară rochie neagră. Hepburn a purtat-o ​​pentru rolul lui Holly Golightly în scena de deschidere a peliculei „Mic dejun la Tiffany”. Audrey a fost o prietenă foarte apropiată cu designerul francez, care i-a făcut rochia iconică. Creația este păstrată în prezent în arhivele private ale casei de modă Givenchy.

Prințesa Diana a purtat și ea o rochie neagră care a devenit iconică în întreaga lume. În 1994, Lady Di a participat la un târg pentru Vanity Fair unde a purtat o rochie îndrăzneață. Presa a numit-o „rochia răzbunării” pentru că prințesa și-a făcut apariția în ea la doar câteva ore după ce soțul ei Charles a recunoscut public că a avut o aventură cu Camilla Parker Bowels.

Aparent banală, o rochie neagră clasică este cea care poate să își schimbe aspectul în funcție de ceea ce îți dorești, devenind elegantă alături de un pantof clasic, glamourous îmbrăcată pe sub o haină de blană, chic alături de un sacou masculin sau tinerească accesorizată cu o curea în talie. Rochia neagră te salvează în orice situație, indiferent dacă este vorba despre o petrecere, un cocktail sau o simplă zi la birou.

Dacă ești în căutarea unei rochii negre perfecte, dar nu știi ce să alegi noi îți propunem să te inspiri de la cele mai iconice creații purtate vreodată de vedete. 

Care e preferata voastră?

Foto: Vogue.com

Distribuie articolul: