Calea către o relație fericită nu este întotdeauna ușoară. Ai nevoie de timp, de atenție și, uneori.. de multă muncă. Însă asta nu înseamnă că nu poți avea o relație frumoasă, de lungă durată. 

Cel mai important lucru pe care ambii parteneri trebuie să îl știe este că în relație aceștia au un angajament unul față de celălalt și trebuie să pună pe primul loc dragotea lor astfel încât relația să fie una sănătoasă.

Să vorbim puțin despre cele mai importante lucruri dintr-o relație:

1. Încrederea.

Din păcate, încrederea este greu de găsit uneori. Oamenii au, de obicei, una dintre cele două abordări: nu am încredere în tine până nu îmi dovedești că pot avea încredere în tine sau am încredere în tine până îmi demonstrezi că nu pot avea.

Oricare abordare ați avea voi în relație, trebuie să știți că încrederea este crucială.

2. Respectul

Ambii parteneri trebuie să se trateze cu respect și bunătate. Asta înseamnă că vor face tot posibilul să nu vorbească într-o manieră răutăcioasă sau disprețuitoare.

3. Prietenia

Cele mai frumoase relații sunt cele în care partenerii nu sunt doar iubiți, și ci buni prieteni. Astfel, aceștia se susțin, se înțeleg, se sprijină reciproc și vorbesc deschis, fără perdea, despre tot ce simt.

4. Timpul petrecut împreună

Pentru a avea o relație frumoasă, de lungă durată, trebuie să petreceți timp prețios împreună. Asta nu înseamnă că este musai să stați 24 din 24, 7 zile din 7 unul lipit de celălalt – ci să vă placă să fiți amândoi și să aveți activități frumoase în cuplu.

5. Compatibilitatea

Compatibilitatea apare la multe niveluri diferite: de la diferențele de personalitate (introvertit/extrovertit), la pasiuni, religie, politică și alte valori.

Pentru o relație fericită, este important să fiți cât mai compatibili.

6. Iubirea

Iubirea pentru partenerul tău nu trebuie să dispară cu timpul. Din contră, aceasta trebuie să crească în timp și să devină tot mai frumoasă și mai puternică.

7. Micile atenții

Simplele acte de iubire spun totul – să îi faci masaj când este obosit, să îi pregătești cafeaua dimineața, să îi cumperi un mic cadou – astfel de gesturi arată iubire. De aceea este important să nu subestimezi puterea micilor atenții.

8. Intimitatea

Intimitatea – atât sexuală, cât și emoțională – este crucială pentru o relație de lungă durată. Fără această legătură puternică, relația poate deveni rece, iar partenerii se pot distanța. Așadar, nu uitați să vă hrăniți sentimentele și dragostea.

9. Comunicarea

Dacă aveți probleme (majoritatea cuplurilor se confruntă cu ele), nu le puteți rezolva fără să vorbiți, fără să comunicați deschis despre ce simțiți astfel încât să ajungeți la un compromis și să depășiți situația în care vă aflați.

10. Planurile comune pentru viitor

Vreți copii? Dacă da, câți? Unde vă doriți să vă petreceți bătrânețea? Unde vreți să trăiți? Vreți să călătoriți?

Toate aceste întrebări sunt importante pentru că vă ajută să înțelegeți dacă aveți o viziune comună cu privire la viitorul vostru împreună.

Sursa: kudika.ro

 

Distribuie articolul: