Goodreads a publicat lista celor mai citite cărți ale anului 2022. Anul acesta, majoritatea au citit cărți de dragoste, autoarea Colleen Hoover fiind  cea ma populară în rândul cititorilor.

1. Totul se termină cu noi (It ends with us), Colleen Hoover

Romance

Nota pe Goodreads: 4,35

Uneori, cel care te iubește este cel care te rănește cel mai mult. Lui Lily nu i-a fost întotdeauna ușor, dar asta nu a împiedicat-o niciodată să muncească din greu pentru viața pe care și-o dorește.Ea are propria afacere. Așa că, atunci când simte o scânteie cu un neurochirurg minunat pe nume Ryle Kincaid, totul în viața lui Lily pare dintr-odată prea frumos ca să fie adevărat. Ryle este încăpățânat, poate chiar puțin arogant. De asemenea, este sensibil, genial și are un punct slab pentru Lily. Însă, Ryle nu-și dorește o relație. Totuși, pentru Lily face excepție de la regula sa. Dacă vă plac triunghiurile amoroase și genul romance, atunci această carte e pentru voi.

2. Cei 7 soți ale lui Evelyn Hugo, Taylor Jenkins Reid

Ficțiune istorică

Nota pe Goodreads: 4,46

O carte superbă, care-ți prezintă eleganța vechiului Hollywood, dar și prejudecățile din acele vremuri. Am citit cartea pentru că eram curioasă să aflu cine a fost marea dragostea a lui Evelyn Hugo.

Evelyn Hugo, vedeta de la Hollywood, este în sfârșit gata să spună adevărul despre viața ei plină de farmec și scandalos. Dar când o alege pe reporterul necunoscut Monique Grant pentru a-i relata povestea vieții ei, nimeni nu este mai uimit decât Monique însăși. De ce ea? De ce acum? Monique nu are o viață ușoară. Soțul ei a părăsit-o, iar cariera nu merge nicăieri. Indiferent de motivul pentru care Evelyn a ales-o să-și scrie biografia, Monique este hotărâtă să profite de această oportunitate pentru a avansa în carieră.  Chemată în apartamentul luxos al lui Evelyn, Monique ascultă fascinată istorisirile. De la plecarea în Los Angeles în anii 1950 până la decizia ei de a părăsi industria filmului în anii ’80 și, bineînțeles, cei șapte soți pe care i-a avut, Evelyn dezvăluie o poveste despre ambiție, prietenie și o mare dragoste interzisă. Totuși, de ce a ales-o pe Monique? Veți afla citind romanul.

3, Verity, Coleen Hoover

Thriller

Nota pe Goodreads: 4, 40

Lowen Ashleigh este o scriitoare care se confruntă cu probleme financiare atunci când acceptă oferta care îi poate schimba vieța. Jeremy Crawford, soțul autoarei de bestselleruri Verity Crawford, o angajează pe Lowen să finalizeze cărțile dintr-o serie de succes, pe care soția sa nu le poate termina.Lowen ajunge la casa Crawford, sperând să găsească suficient material pentru a o face să înceapă. Ceea ce Lowen nu se așteaptă să descopere în biroul haotic este o autobiografie neterminată pe care Verity nu a intenționat să o citească nimeni. Pagină după pagină de confesiuni înfricoșătoare, inclusiv amintirea lui Verity despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în ziua în care fiica ei a murit.

Lowen decide să păstreze manuscrisul ascuns de Jeremy, știind că conținutul acestuia l-ar distruge pe tatăl deja îndurerat. Dar pe măsură ce sentimentele lui Lowen pentru Jeremy încep să se intensifice, ea recunoaște toate modurile în care ar putea beneficia dacă el ar citi cuvintele soției sale. La urma urmei, indiferent cât de devotat este Jeremy soției sale, un adevăr atât de înfiorător l-ar face să nu o mai iubească.

4. Ipoteza iubirii, Ali Hazelwood

Romance

Nota pe Goodreads: 4, 27

Olive Smith este în anul al treilea de doctorat la Universitatea Stanford și nu crede în relatiile romantice de durată. Dar prietena ei cea mai buna este convinsa de importanța iubirii,  Fiind impusă de situație, Olive se sărută cu primul bărbat pe care îl vede. Acel bărbat este nimeni altul decât Adam Carlsen, un tânăr profesor și un mârlan bine-cunoscut. Tocmai de aceea, Olive este de-a dreptul uluită când tiranul laboratorului de la Stanford acceptă să intre în joc si să fie iubitul ei fals. Dar când o importantă conferință știintifică o ia razna, turnând acid peste cariera lui Olive, Adam o surprinde din nou cu sprijinul său de neclintit. Dintr-odată, micul lor experiment se apropie periculos de mult de combustie. Iar Olive descoperaă că singurul lucru mai complicat decât o ipoteză despre iubire este să-și pună propria inima sub microscop.

5. Frânturi din el, Coleen Hoover

Romance

Nota pe Goodreads: 4,50

O tânără mamă dorește a doua șansă. După ce a ispășit cinci ani de închisoare pentru o greșeală tragică, Kenna Rowan se întoarce în orașul unde totul a mers prost, sperând să se reîntâlnească cu fiica ei. Dar podurile pe care le-a ars Kenna se dovedesc imposibil de reconstruit. Toți cei din viața fiicei ei sunt hotărâți să o excludă pe Kenna, indiferent cât de mult s-ar strădui să demonstreze că merită a doua șansă. Singura persoană care nu i-a închis ușa complet este Ledger Ward, proprietarul unui bar local. Dar dacă cineva ar descoperi cum Ledger devine încet o parte importantă a vieții Kennei, ambii ar risca să piardă încrederea tuturor celor importanți pentru ei. Cei doi formează o legătură în ciuda presiunii din jur, dar pe măsură ce dragostea lor crește, crește și riscul. Kenna trebuie să găsească o modalitate de a trece peste greșelile trecutului ei și să-și construiască un viitor plin de speranță.

6. Book Lovers, Emily Henry

Romance

Nota pe Goodreads: 4,25

Viața Norei Stephens sunt cărțile – le-a citit pe toate – și nu este genul ăsta de eroină. Nu cea curajoasă, nici fata relaxată din vis, și mai ales nu iubită. De fapt, singurele persoane pentru care Nora este o eroină sunt clienții ei, pentru care obține oferte în calitate de agent literar, și pentru sora ei mai mică. Libby. Acesta este motivul pentru care acceptă să meargă la Sunshine Falls, Carolina de Nord, în luna august, când Libby o imploră să plece  într-o călătorie a surorilor. Dar, în loc de picnicuri pe pajiști sau întâlniri cu un medic de la țară frumos sau cu un barman drăguț, Nora continuă să se ciocnească de Charlie Lastra, un editor. Ar fi o întâlnire drăguță dacă nu ar fi faptul că s-au întâlnit de multe ori și nu a fost niciodată drăguț. Dacă Nora știe că nu este o eroină ideală, Charlie știe că nu este erou al nimănui, dar pe măsură ce sunt aruncați împreună din nou și din nou – într-o serie de coincidențe, aceștia își dezvăluie propria poveste.

Distribuie articolul: