Paștele Blajinilor a devenit o sărbătoare a opulenței, luxului și al mercantilismului. Pe rețele de socializare, au apărut o mulțime de clipuri și memeuri care fac haz de necaz. În cimitir, de Paștele Blajinilor, te simți de parcă ai fi într-o schiță de a lui Caragiale. Deoarece comicul ne educă, noi am ales cele mai amuzante clipuri, care ilustrează perfect viciile moldovenilor de Blajini.

Glumele despre Miss Cimitir împânzesc rețelele de socializare de Blajini. Ne îmbrăcăm în cele mai alese haine și ne înfățișăm neamurilor, temându-ne să nu devenim motiv de bârfă. “Experta în modă”, Mașa, ne recomandă cele mai în vogă outfituri. Pe Mașa o puteți urmări pe contul ei de TikTok.

 

Cătălin Lungu schițează perfect comportamentul conaționalilor noștri. Clipurile sale devin virale deoarece prezintă realitatea moldovenească. Pe canalul de YouTube al echipei  ZeroDoi puteți urmări mai multe videouri dedicate minunatei sărbători.

Evident că nu poate exista sărbătoarea Blajinilor fără preot.

Când eram copil, după o vizită la cimitir de Blajini, veneam acasă cu o mulțime de ciocolate și căni. Mama își suplinea stocul de prosoape.

Desigur că nu puteam să nu includem un video de la  Comedy Zebra Show. Valera și Valentina e cuplul tipic moldovenesc. Cum spuneau englezii: Oldie but goldie. Chiar dacă videoul e din anul  2018 încă e actual.

@comedy.zebrashow Blajini sezon deschis Part 2 #zebrashow #moldova #recomandari ♬ original sound – Zebra Show

 

 

@comedy.zebrashowBlajini sezon deschis Part 3♬ original sound – Zebra Show