Uneori certurile parcă ar apărea din nimic, nu-i așa? Și să nu crezi că în cuplurile de lungă durată e totul perfect, se găsesc și acolo motive de ceartă, doar că ceva mai absurde… care sunt acestea vezi mai jos. 

Temperatura din casă

O anumită parte din relație, nu dăm nume, ar vrea fie 26 de grade, pe când cealaltă, tot anonima pentru a-i apară integritatea, s-ar mulțumi cu 11 grade. Perfect natural. Și absolut îndeajuns pentru a fi considerat motiv de discuție constant.

Chestiile din frigider

„Pe bune?! Iar ai folosit aceeași linguriță pentru muștar ca cea pe care tocmai ai băgat-o în borcanul de gem de la mama?!”, „Nu ai pus capacul la oală…”, iar lista ar putea continua la nesfârșit și, cât de straniu nu ar părea, aceste întrebări sunt în stare chiar să declanșeze certuri.

Haine murdare pe podea, chiar lângă coșul de rufe

Iubitule, vezi chestia asta care stă acolo sprijine peretele? Aia tubulară așa, care seamănă a ceva colector? Știu nu te-ai gândit ți pui întrebări existențiale legate de menirea sa în lume, dar află acolo sălășluiesc hainele murdare. Acolo se adună ele. Unele se pierd pe drum, nu-și împlinesc drumul inițiatic și rămân pe podea pentru eternitate… de la intrarea casei până în baie, chiar lângă coș!

Făcutul de planuri

Cu cât familia are mai mulți membri, cu atât e mai greu acomodezi programele tuturor.

Partea bună e atunci când unul dintre așazișiiadulți responsabili” ignoră total programul familiei – ăla pus la loc de veghe/cinste pe frigider – șiși face altă treabă prin oraș.

Desigur, problema vine atunci când își aduce aminte menționeze schimbarea sa de plan cu vreo 30 de minute înainte de a trebui fie prezent la întâlnirea promisă.

Concedii/sărbători

Alegerea vacanței, plănuit transport și cele necesare pentru asta, bugetat, împachetatatâtea activități făcute de obicei de o singură persoană, votată în unanimitate și delegată de restul familiei. Iar dacă nu sunt făcute de o singură persoană, atunci apare diversitatea opiniilor, care are și ea consecințele sale!

Scuzele cerute în van

Multora dintre noi ne pare rău de fapt am fost prinși de partener sau acesta s-a supărat, dar nu regretăm am făcut ce am făcut. De asta, scuzele aruncate doar așa, din complezență sau politețe, fac mai mult rău decât bine.

Trebuie să vorbim

Cele mai multe certuri ale cuplurilor sunt de fapt, aceeași cearta, pusă pe repeat. Ori rezolvăm problema și trecem peste, ori facem niște introspecție vedem ce stă de fapt la baza ei. Oricum ar fi, trebuie învățam comunicam altfel nevoile noastre pentru a nu ajunge ne certăm pe gradele din casă și la 80 de ani.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

 

Distribuie articolul: