Un articol obligatoriu din garderoba femeilor este cămașa clasică. Fie ea albă sau bleu, roză sau cu imprimeuri, cămașa va putea fi purtată în orice circumstanță și asortată atât cu o fustă cât și cu o pereche de blugi. Am căutat prin piață să vedem ce oferte de cămăși au producătorii autohtoni specializați.

Passer Cămăși

Specializați inițial pe cămăși pentru bărbați, compania s-a orientat rapid și pe zona dedicată femeilor. De la fondatorul companiei aflăm că ultimele creații sunt cămășile cu broderie.

Passer

Vitalie Vrabii, fondator Passer: „Cele mai accesibile cămăși costă în magazinele noastre 370-380 de lei (18-20 $). Prețul diferă dacă nasturii cămășii sunt sau nu vizibili. Cea mai scumpă cămașă pentru femei de la Passer costă 450 de lei. Optăm pentru stofe care se poartă ușor, pe care le importăm din Olanda. Cele mai solicitate sunt modelele clasice, culorile alb, bleu și carourile. Noi însă ne străduim să satisfacem toate preferințele, atât în materie de culoare, cât și la nivel de calitate a stofelor.”

Passer IMG_8551

Nanetty

Compania este orientată în crearea ținutelor office pentru femei, iar de un an încoace a început să realizeze și cămăși. Diversitatea de modele, dar și de culori le face, în special pe lucrătoarele din bănci și birouri, să aibă un spectru de alegere destul de mare.

Frumuzachi

Natalia Bolohan, creatoare Nanetty: „Noi ne orientăm în primul rând să creăm ceva clasic, dar care totuși să nu fie plictisitor. O cămașă, în dependență de model sau stofă, costă de la 560 de lei și până la 760 lei (25 – 35 $). Culorile alb și bleu sunt cele mai solicitate, iar la nivel de modele – femeile noastre preferă stilul clasic, cămășile de tip Boyfriend.”

Corina Frumuzachi

IMG_8554

Brio

Brio Model creează haine office pentru femei, în special seturi și cămăși sau fuste care pot fi asociate după preferință. Au pierdut deja numărul modelelor, acestea fiind diferite prin elementele distincte: nasturi, manșete sau guler.

Brio

Cristina Culiș, designer Brio„450 de lei (21$) – atât costă cea mai ieftină cămașă în magazinele companiei. Cele mai solicitate modele sunt cele de circa 500 de lei, din bumbac. Pregătim acum o colecție nouă, pentru toamnă, care în primul rând atrage atenția asupra stofelor naturale. Cele mai scumpe cămăși sunt cele din mătase și pot ajunge de la 900 la 1200 de lei (42 – 56 $). Cele mai solicitate modele sunt cele albe – potrivite și la birou, și la ore, și la ieșiri în oraș, iar mai nou, solicitate sunt și modelele cu print.”

Brio

Brio

Foto: Facebook.com