Gabi Hadiev este pasionată de fotografie și acum mânuiește aparatul într-un mod îndrăzneț, pentru că sunt prieteni de ceva timp. Fotografiază zilnic și o face cu plăcere, pentru că nu știe cu ce ar putea înlocui această ocupație. Cum a început relația de prietenie cu aparatul de fotografiat, Gabi a relatat în interviu.

Cum a început istoria ta cu fotografia?

„Nu a fost un moment anume când am înțeles că vreau sa fiu fotograf. Totul a început cred că de la primul meu telefon, Siemens c65, care avea o cameră de câțiva megapixeli și îmi făceam fotografii. Cel mai interesant era faptul că nu puteam vedea ce fotografii aveam, îmi părea telefonul prea „performant” și nu știam unde se află galeria foto. Pregătirile pentru „ședința foto” de pe acel telefon erau interesante, balsam pe buze și înainte”, a spus Gabi.

Sursă: Instagram

Te ocupi cu asta deja de câțiva ani. Îți aduce plăcere, în continuare, sau devine rutină?

„Totul depinde de ce fotografiez, dar să fiu sinceră, încă nu am simțit o rutină. Uneori sunt atât de entuziasmată, de parcă e pentru prima data”, a menționat tânăra.

Am observat că te axezi mai mult pe Love Story și Portret, nu ai tentația de a încerca și o altă ramură?

„Eu iubesc să fotografiez oameni. Uneori fotografiez și produse, fie cosmetice sau alimentare. Totuși iubesc cel mai mult oamenii. Cupluri, familii, acestea-s emoții vii. Atunci când obosesc de familii, fotografiez fete care mă inspiră”, a relatat ea.

Sursă: Instagram

Probabil ai văzut că pe timp de pandemie, unii fotografi au început să realizeze ședințe foto prin FaceTime, ce părere ai despre astfel de ședințe foto?

„E o experiență tare bună. Am practicat și eu asta, desigur calitatea are puțin de suferit, dar cred că o sa rămână niște amintiri frumoase pentru nepoții noștri”, a explicat Gabi.

Cât de mult influențează tehnica asupra produsului final?

„Când am început să fotografiez, nu aveam parte de un aparat de fotografiat profesional. Cei care erau demult în acest domeniu, rămâneau uimiți de faptul că fac așa fotografii cu tehnica pe care o aveam, de asta rămân la concluzia că nu mereu fotografiile necesită tehnică de ultima generație, uneori trebuie doar de schimbat unghiul de abordare”, a destăinuit ea.

Sursă: Instagram

În orice domeniu există aspecte neplăcute, care ar fi acestea în fotografie?

„Tot ce e neplăcut pentru mine, asta e prețul tehnicii atât. Sunt de părere că ceea ce suntem, aceea și atragem. Din acest motiv, nu pot spune că una din dificultăți sunt clienții, ei toți sunt minunați în felul său”, a spus tânăra.

Ce ai putea face dacă nu ar fi fotografia?

„Mereu îmi pun această întrebare, ce aș face dacă nu aș fotografia? Cred că aș găti, aș fi un fel de food blogger, sau dansatoare, sau ceva legat de design”, a relatat Gabi.

Sursă: Instagram

Distribuie articolul: