Cine nu iubește colțunașii de casă? Desigur este o rețetă care necesită un pic mai mult timp și răbdare dar în echimb rezultul este un adevărat deliciu. Vă propunem o rețetă verificată de colțunași cu brânză.

Ingrediente:

  • 3,5- 4,5 pahare făină ( 1 pahar- 200 ml)
  • 150 ml apă fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă.

Umplutura o facem din brînză+ ou+ sare.

Punem într-un vas 3,5 pahare făină. Într-un pahar de 200 ml. turnăm 150 ml apă fierbinte, dar nu clocotită. Tot în acest pahar turnăm 50 ml ulei. Facem o gaură în mijlocul făinii și turnăm compoziția din apă și ulei. Adăugăm sarea. Tot aici adăugăm ouăle bătute.

Frământăm aluatul. Dacă aluaul se lipește de mâini și mai necesită făină, mai adăugăm treptat și al 4-lea pahar, dar câte puțin. Depinde de mărimea ouălor. Dacă obținem un aluat mai rigid doar cu 3,5 pahare de făină, nu este o problemă.

Când aluatul se odihnește, acesta devine mai moale la consistență. Obținem o cocă de aluat pe care o punem acoperită să se odihnească 30 min, după care putem lucra cu aluatul. Împărțim aluatul în 2 părți.

  • Fiecare parte o întindem cu citorul.
  • Aluatul îl putem întinde fără făină.
  • Întindem o turtă subțire, apoi dacă aveți o formă, întindeți aluatul pe ea (dacă nu atunci pe masă și cu un pahar puteți face cercurile din aluat pentru umplutură). Dacă dorim, putem presura puțină făină pe masă.
  • Facem forma dorită a colțunașilor.
  • Îi modelăm.
  • Colțunașii modelați îi putem pune la întâmplare și fără făină. Aluatul nu se lipește.
  • Se fierb timp de 5-10 min la foc mediu. În apă adăugăm sare după gust.
  • Se servesc cu smântînă sau unt.

Poftă bună!

Distribuie articolul: