Astăzi, în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, a avut loc întâlnirea cu copii rămași fără ocrotire părintească, absolvenți ai ciclului de învățământ liceal. Iată ce suport primesc aceștia pentru a-și putea continua studiile și „drumul în viață”.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Primăriei capitalei și a fost organizat de către Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copiilor în colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău. Oaspeți gazdă ai evenimentului, Lucia Caciuc, consilier a primarului municipiului și Viorica Negrei, director adjunct Direcția Generală Educație, Tineret și Sport au venit cu un mesaj de felicitare și încurajare la adresa absolvenților.

Vezi și: Ei sunt cei mai buni absolvenți ai capitalei. „Să purtați cu demnitate numele instituției pe care o reprezentați” 

„În cadrul ultimei ședințe s-a decis acordarea unui ajutor bănesc pentru acești absolvenți în valoare de 5 mii lei. Banii pot fi ridicați de la bancă pe parcursul a 3 luni”, a declarat Igor Ciobanu, Director adjunct al Fondului Municipal de susținere socială a populației.

Diplomele au fost  înmânate de către Rodica Perehovshi celor mai buni liceeni printre care: Anastasia Telență, Vlada Ungureanu, Damian Evghenii, Doina Căpățina, Ester Petrache, Catalin Graur, Dimitri Botnariuc,Nina Grigorenco.

Citește și: Și în capitala de nord se face carte! Ei sunt cei mai buni și activi studenți ai Universității din Bălți 

Evenimentul s-a încheiat cu un mini program muzical, oferit de către interpretele Victoria Rașcu și Lenuța Gheorghiță.

Foto: captură Privesc.eu

Autor: Cristina Popescu, stagiară