Considerat a fi unul dintre sosurile de bază ale bucătăriei, sosul Bechamel este foarte simplu de pregătit. Specialiștii în gastronomie recomandă, însă, să ținem cont de câteva aspecte pentru a nu avea surprize neplăcute.

Cunoscut și sub denumirea de sos alb, acest preparat este o creație a bucătăriei franceze și constituie ingredientul cheie pentru sufleu, lasagna, paste la cuptor, dar și bază pentru alte sosuri, precum cele cu brânzeturi.

Ingrediente:

  • 50 g unt,
  • 50 g făină,
  • 250+300 ml lapte fierbinte, (în funcție de consistența pe care dorim să o aibă sosul.
  • sare, piper, nucșoară (opțional)

Preparare:

Se topește untul pe foc mic într-o cratiță, apoi se adaugă făina și se amestecă bine cu totul până obținem o cremă. Lăsăm pe foc aproximativ un minut, cât să se rumenească ușor făina, fără a uita să amestecăm continuu. Adăugăm laptele puțin câte puțin, în timp ce învârtim cu telul în sos, pentru a nu se forma cocoloașe. După ce am adăugat întreaga cantitate de lapte, lăsăm sosul la fiert pentru încă un minut, fără a ne opri din amestecat. Se condimentează după gust cu sare, piper și nucșoară.

Poftă bună!

Sursa: adevarul.ro

Vezi și: Focaccia pufoasă și aromată de casă, după rețeta italiană autentică